Marie Mandelmanns ord om relationen med Gustav Mandelmann

Gustav Mandelmann
Gustav Mandelmann lever sin dröm.
Tillsammans med hustrun Marie Mandelmann driver han och sköter den vackra gården Djupadal på Österlen.
Men lyckan har inte kommit gratis berättar Marie för Allas och avslöjar att Gustav var tvungen att trotsa sin egen familj för att hitta kärleken.
Annons

Gustav och Marie Mandelmann har blivit två av Sveriges absolut folkkäraste profiler. I tv-programmet Mandelmanns gård får tittarna följa parets vardag och deras arbete på den vackra gården på Österlen. Tidigare år har besökare vallfärdat från olika delar av Sverige för att få komma och se den välkända besöksträdgården där Marie och Gustav arbetar tillsammans med sina barn.

Annons

Men hittills har året varit tufft för familjen Mandelmann. Precis som många andra har de drabbats hårt av den rådande coronakrisen och efter pandemins utbrott meddelade paret på sin hemsida att man stänger gården för besökare.

Vi har beslutat att inte ha öppet för besökare sommaren 2020. Som läget är nu kan vi inte annat göra än att hålla stängt.”, skrev de på sin hemsida då.

Annons

Gustav Mandelsmanns svåra beslut

Valet att bli självförsörjande bönder har inte alltid varit självklart för paret Mandelmann. Speciellt inte för Gustav som i ett avsnitt av Mandelmanns gård berättar att han var tvungen att trotsa sin egen familj för att kunna leva ut sina drömmar. Både hans pappa och två systrar jobbar nämligen som läkare eller inom medicin, en väg som även Gustav förväntades att ta.

– I vår familj var det liksom det som räknades, att bli doktor. Och jag har ju en syster som är doktor och en som är barnmorska, en annan syster, och så pappa jobbade med medicin också. Så det enda som fanns som man kunde välja trodde jag var medicin och läkare, sa Gustav då.

Det gick så pass långt att Gustav började studera till läkare vid Karolinska universitetet. Men efter att med längtansfulla ögon iakttagit de trädgårdsmästare som tog hand om skolans grönskande områden valde Gustav att sätta studierna på paus. I stället åkte han för att studera konst på Gerlesborgsskolan i Bohuslän där han även träffade Marie.

Annons

“Vi kommer få svårt att få ihop det”

Och efter mötet på skolan fanns ingen återvändo. De båda förenades i sin passion för konst och musik och snart blomstrade både kärleken och viljan att skapa en plats för dem själva.

– Man kan säga att vi träffade varandra genom måleriet och musiken. Jag kände att han och jag hade samma energi att skapa något tillsammans, har Marie sagt till Aller om sin kärlek för Gustav.

Och trots att gården nu går på knäna i och med den ekonomiska kris som pandemin fört med sig för paret Mandelmann menar Marie att de kommer att klara sig.

Annons

– Vi kommer få svårt att få ihop det. Men vi fixar det. Vi är självförsörjande, säger Marie till Expresssen.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…