LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Mandelmann tvingad att lämna maken Gustav – nu erkänner hon: ”Jag är en del av det”

25 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster: Gustav Mandelmann tittar ner på Marie Mandelmann som är på väg att ge honom en kram, där hennes hand rör hans ansikte. Till höger: Närbild op Marie Mandelmann som tittar rakt fram.
Marie Mandelmann skickades iväg i månader av sin producent – för att få en paus från gården och Gustav Mandelmann.
I podcasten Nyfiken på berättar Marie om sin utbrändhet och hur hon började förstå sitt medberoende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter deBrand logo
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de

Paret Marie Mandelmann, 60 och Gustav Mandelmann, 59, har kommit att bli två folkkära tv-profiler sedan Mandelmanns gård på TV4 började sändas för sju år sedan.

Tidigare har Gustav Mandelmann berättat att han har en bipolär sjukdom, vilket innebär att man under perioder drabbas av depressioner eller mani. I Malou efter 10 berättade Gustav att hans dagar har gått upp och ner sedan han var 25-30 år, och att han under en dag har kunnat känna både djup sorg och lycka.

Därför lämnade Marie Mandelmann Gustav

I Kristin Kaspersens, 54, podcast Nyfiken på berättar nu Marie Mandelmann om hur det var nyttigt för henne och Gustav att komma ifrån varandra när Marie deltog i Let's Dance våren 2022.

– Jag åkte iväg och gjorde nånting på egen hand och fick egen tid, vilket jag älskar.

Kristin Kaspersen tar upp att det under den perioden var många som ifrågasatte hur Marie kunde lämna Gustav, men påpekar att det är även är viktigt att den som står vid sidan av behöver fylla på energi för att orka finnas där för personen som behöver det.

Annons

På frågan om Marie känner att hon har blivit bättre på att vara där för sig själv svarar hon att hon har förstått att hon behövde vara det.

– Det var väl det som min producent också sa. Jag hade börjat i terapi och börjat förstå mitt slags medberoende – att jag är en del i det, och jag försökte börja bryta det. Min producent förstod att jag var utbränd och då skickar hon iväg mig på Let’s dance så jag får vila, haha.

Så gick det för Marie Mandelmann i Let's dance

Och en paus från gården och Gustav blev det, då Marie och hennes danspartner Jonathan Näslund tog sig ända till semifinal. Paret Mandelmann spenderade alltså mer än tre månader ifrån varandra.

Det kan låta konstigt att Let’s dance skulle ses som en vila, i och med den enorma träning som behövs för att lära sig alla danser. Men Kristin Kaspersen poängterar att för Marie är inte vila att sitta still, utan att hon behöver göra något aktivt och kreativt.

– Ja och att få skapa. Och dans är ju det i och med koreografi och danssteg, säger Marie i podcasten.

FOTO: TT / TV4, Skärmdump

Annons