Marie Mandelmann om lillasysterns tragiska bortgång

MARIE MANDELMANN

Marie Mandelmann är högaktuell i Let's dance 2022 och för några veckor sedan skulle deltagarna hylla en person i deras liv.
Marie valde då att tillägna dansen till sin bror och tillsammans har de sörjt sin lillasyster under årens lopp.
Nu berättar Marie mer om sorgen.
Gustav Mandelmanns om Maries chanser i Let's dance 2022
0:37

Efter reklamen: Gustav Mandelmanns om Maries chanser i Let's dance 2022

(0:37)

Slå på ljud

Marie Mandelmann är känd från TV4-programmet Mandelmanns gård tillsammans med maken Gustav Mandelmann. I programmet får tittarna följa paret Mandelmann som äger den kravmärkta gården Djupadal i Rörums socken i Skåne.

Marie är även högaktuell i Let's dance och har redan gjort succé. Vecka efter vecka överraskar hon tittarna med nya sidor av sig själv och hon utvecklas med stora steg.

Under säsongens gång har vi fått se Marie utmana sig själv genom att bland annat bära klackskor, vilket hon var nervös för innan. Men vi har också fått se en desto mer sårbar sida av henne.

Marie Mandelmanns dans för bortgångna systern

Varje lördag har det varit olika teman i Let's dance. Men för ett par veckor sedan blev det extra personligt – då deltagarna skulle tillägna en dans till någon nära.

Bland annat valde Aron Andersson att tillägna sin dans till sin vän Saga, som kämpade mot cancer. Markus Granseth valde att tillägna sin dans till hans mamma, som hans barn aldrig fick träffa.

Och Marie valde att tillägna sin dans till sin bror Rikard. De har nämligen fått stötta varandra genom livet i sorgen efter deras bortgångne lillasyster.

När Marie sommarpratade år 2018 berättade hon om sorgen efter att hennes lillasyster dog i en bilolycka.

– Jag hör bilen på avstånd. Jag håller hårt min lillasysters hand, bilen kommer närmare. Den kör så fort. I bilen ser jag en mamma, en pappa och ett barn. Jag ser allt som i en film som spelas upp i slowmotion. Jag känner hur jag tappar greppet om min lillasysters hand. Jag ser hur hon springer, jag ser hur hon studsar framför bilen – sen är det tyst, sa Marie då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Marie Mandelmann om sorgen efter 4-åriga systerns död

Nu berättar Marie för Hemmets journal om hur dödsfallet i familjen egentligen har påverkat henne.

– Olyckan har självklart påverkat hur jag tacklar livet. Att möta den djupaste sorgen gör ju att man även kan möta den största glädjen. Stora konflikter blir inte betydelsefulla. Det finns så mycket som är viktigare i livet, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det har alltid funnits där i bakhuvudet. I vissa situationer har jag varit väldigt noga, tydliga regler kring alkohol och narkotika till exempel. Samtidigt vill jag ju att barnen ska flyga och upptäcka världen. "Detta kan hända – men jag släpper kontrollen." Man måste våga, för annars lever man inte.

FOTO: Johan Nilsson/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN