LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Mandelmann om Gustavs sjukdom – därför lämnar hon: ”Var fel”

28 apr, 2022 
Marie och Gustav Mandelmann
Iför långklänning och klackskor äntrar Marie Mandelman stolt dansgolvet i Let's dance.
Men bakom all glitter och glamour pågår en kamp.
Nu berättar hon om maken Gustavs sjukdom, som tär på dem båda.
– Jag orkade inte längre, säger Marie i en ny intervju.
Annons
Marie Mandelmann avslöjar udda påsktraditionen med GustavBrand logo
Marie Mandelmann avslöjar udda påsktraditionen med Gustav

Marie Mandelman, 58, och maken Gustav Mandelman, 57, har blivit otroligt populära efter genomslaget med Mandelmans gård, som hade premiär 2017. Sedan dess har programmet tuffat på och är en lika stor succé nu som då.

Numera syns Marie dessutom i en helt annan skepnad när hon varje lördag gör entré på dansgolvet i Let's dance. Hon har imponerat stort på tittarna ihop med sin proffsdansare Jonathan Näslund, 35.

Förra veckan presenterade dansparet en quickstep på kvällens tema, som var 90-tal, och tog sig vidare ännu en vecka. De är nu mer än halvvägs in i programmet, riktigt imponerande!

Maken Gustavs sjukdomsbesked

Genom de sex säsongerna av Mandelmans gård har Marie och Gustav sett ut som det perfekta paret. Men i en tv-intervju berättade Gustav nyligen att han lider av bipolär sjukdom, något som fått relationen att bli lidande.

Annons

När flera dramatiska händelser drabbade familjen blev Gustavs mörka perioder allt fler, och det tog hårt på dem båda.

– Jag hade försökt säga det i flera år, att jag inte orkade längre, att jag håller på att dö. Men Gustav hade inte förstått eller kunnat ta till sig hur jag verkligen mådde, säger Marie till Hemets Journal.

Marie är glad över att Gustav gick ut och berättade om sin diagnos i tv.

– Jag hade länge känt att bilden av oss var fel. Den var inte rättvis, det finns ingen som kan leva upp till en sådan perfekt bild. Vi är ju precis som alla andra. Livet är inte enkelt för oss heller, säger hon till tidningen.

Marie Mandelmanns avbrott i Let's dance – åker till gården

Nu har paret gått i terapi för att lösa sina problem och letar nu efter en gemensam väg framåt, tillsammans.

I en ny intervju med Hemets Journal berättar Marie att hennes medverkan i Let's dance betyder så mycket mer än att bara dansa och ha roligt. Det handlar också mycket om personlig utveckling.

Men mellan de långa dagarna i dansstudion åker Marie hem till sin älskade gård och make för att spela in Mandelmans gård. På sin Instagram beskriver hon känslan av att komma hem till gården.

Att möta mandelträd som blommar och vara med Gustav ger ny energi till veckans träning”.

Ja, Marie lever minst sagt ett hektiskt liv just nu med både Let's dance och Mandelmans gård. Att hon orkar! Gården, Gustav och hennes danspartner Jonathan måste vara ett enorm stöd under tiden.

FOTO: TV4

Annons