Maria Forsbloms sorg efter tragiska dödsfallet – berättar i direktsändning

Maria Forsblom

I veckan möttes svenska folket av ett tungt dödsbesked.
Nu berättar Maria Forsblom om de fina minnena i direktsänd tv.
– Gjorde mig väldigt varm i hjärtat och glad, säger hon.
0:33

Efter reklamen: Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

(0:33)

Det var torsdagen den 24:e mars som svenska folket möttes av den tragiska nyheten att vår allas Dagny Carlsson hade somnat in, 109 år gammal. Men under sin livstid hann hon inspirera många.

Dagny började nämligen att blogga som 100-åring och blev därmed världens äldsta bloggare och influenser. Och visst influerade hon.

Bloggen kom nämligen att bli populär väldigt snabbt och framgångarna blev många. Dagny har bland annat varit sommarvärd i Sveriges Radio P1 och dessutom medverkat i program som Skavlan, Fråga Doktorn och Bingolotto.

Dagny Carlsson om kändisskapet: ”Så trevligt så”

Dagny har tidigare sagt att livet började när hon fyllde 100 år. I en intervju med Maria Forsblom berättade hon om vad det var som gjorde det så roligt.

– Jag blev ju kändis och fick vara med på de mest underbara saker och resa hit och dit och träffa folk, sa hon då.

David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”

Se klippet här!

På frågan hur hon trivdes med att vara känd svarade hon:

– Det är så trevligt så, annars hade jag haft det så ensamt och tråkigt!

Maria Forsbloms sorg efter tragiska dödsfallet – berättar i direktsändning

En av dem som hade äran att få träffa Dagny var som sagt Maria. I Efter fem berättar hon om vad hon minns från mötet.

– Jag minns ett möte som gjorde mig väldigt varm i hjärtat och glad. När vi kom dit upptäckte jag att hon hade tryckt in godis och brödpapper och allt annat som låg på diskbänken i mikron. Hon sa att hon ju ville städa inför att vi kom, säger hon och fortsätter:

– Ni kan ju tänka er, hon föddes samma år som Titanic sjönk så det fanns ju mängder av berättelser från barndomen och uppväxten. Men ändå ville hon som 105-åring hellre blicka framåt än bakåt, vilket berodde på nyfikenheten som hon haft sen barnsben. Och det var bland annat den nyfikenheten som gjorde att hon ville börja blogga som 100-åring och det var då sa hon som livet började.

På frågan vad hon tror att Dagny har betytt för många svarar hon:

Let's dance-profilen ställer in – dagar innan sändning

– Jag tror att hon har varit en väldigt stor inspirationskälla och hon personifierade ju verkligen uttrycket att ålder bara är en siffra. Hon vågade ta chanser, hon vågade böra blogga som 100-åring och hon vågade tacka ja till att sommarprata som 105-åring, och det visar väl oss alla oavsett ålder att man ska fortsätta att äventyra och utveckla sig. Såklart kan sjukdomarna sätta stopp för den viljan men till dess kan man ha väldigt roligt oavsett ålder.

SENASTE NYTT!