ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maria Forsblom och Sofia Geite om att blandas ihop med varandra

15 dec, 2022 
Sofia Geite och Maria Forsblom i Nyhetsmorgon
De två Nyhetsmorgon-profilerna Sofia Geite och Maria Forsblom blandas ofta ihop av tittarna.
Detta på grund av att många tycker att de är väldigt lika utseendemässigt.
Men vad tycker de egentligen om att folk inte ser skillnad på dem?
Annons
Johan Macéus om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Johan Macéus om förändringarna i Nyhetsmorgon

När Sofia Geite, 40, under 2020 började dyka upp mer och mer på Nyhetsmorgon drog spekulationerna snabbt igång kring relationen till Maria Forsblom, 36.

Flera tittare började nämligen misstänka att de två programledarna var släkt på något vis – eller vissa till och med syskon. Detta grundade sig i att flera tyckte att de va väldigt lika utseendemässigt.

I en intervju med Hänt berättar både Maria och Sofia hur det är att bli ihopblandade med varandra hela tiden – de kan även förstå likheten men kan själva inte se den.

– Jag kan förstå det för att vi har liknande hårdfärg, liknade ålder men så fort vi öppnar munnen så är det ju två olika dialekter och rösten är ganska olika. Men det är klart att jag är mer lik henne än andra på Nyhetsmorgon, säger Maria till Hänt.

Annons

Inte heller Sofia kan se likheterna som många av tittarna har uttryckt.

– Vi själva ser ju inte den där likheten alls. Vi har olika ögonfärg, och tycker inte alls att vi är lika. Men det är en fin person att blandas ihop med!

Marias egna barn blandade ihop henne med Sofia

Båda programledarna berättar att de har en hel del roliga historier från folk som blandat ihop dem. Marias barn har till och med blandat ihop sin egen mamma med Sofia när de såg henne i studion på tv.

– Mina barn har sagt det när vi har sett på tv ”det är ju du mamma!” och då kände jag ”men gud känner du mig inte bättre än så!?” Säger Maria och skrattar.

Sofia berättar om en dam som stoppade henne på stan och hyllade hennes insats i Nyhetsmorgon – som i själva verket var Maria.

Annons

– Senast förra veckan när jag var på stan var det en gullig dam som stannade mig och sa att ”jag måste bara säga att du skänker så mycket glädje och det är så roligt att se dig i Nyhetsmorgon, både på vardagar och när du kör på söndagar”. Och det är ju bara Maria som kör på söndagar. Så då skickar vi vidare de fina orden till varandra, berättar Sofia för Hänt.

Så är relationen mellan Sofia Geite och Maria Forsblom

Släkt är de alltså inte – men däremot är de mycket fina vänner och kollegor och de båda säger att det känns fint att blandas ihop med en så fin person.

– Man kan ju absolut ändå glädjas åt att man är lik en sån person, säger Maria.

– Men det är en fin person att blandas ihop med så vi får väl leva med det här ett tag verkar det som, säger Sofia.

FOTO: TV4

Annons