TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Maria Forsblom avslöjar: Då slutar jag på Nyhetsmorgon

16 jan, 2024 
Malin Ljung
Maria Forsblom är en av TV4:s med folkkära programledare. Men hon har redan nu en solklar plan över när hon slutar på kanalen.
Annons
Anna Brolin om pussbilden med Maria ForsblomBrand logo
Anna Brolin om pussbilden med Maria Forsblom

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maria Forsblom, 37, är just nu aktuell som programledare för nya programmet Drömkåkar utomlands på TV4. Redan i höstas hintade hon till Hänt att det nya projektet var på gång, men där och då kunde hon inte avslöja att det var just Drömkåkar utomlands som det handlade om. Istället svarade hon ytterst svävande på vad hon hade för uppdrag.

– Ingenting.. Åh det här är så läskigt för att man inte har pratat ihop sig med någon chef. Det är ett nytt program kan jag nog ändå säga för TV4 där vi får vara på plats på flera olika områden i världen och ta del av jätteroliga saker. Det är mestadels inom Europa.

Tidigare var Maria programledare för programmet Secret song, där kändisar överraskades av nära och kära som uppträdde för dem. Programmet fick dock bara en säsong innan det lades på is. Maria väljer dock att se på det hela som att varje ny roll på TV4 är en erfarenhet rikare.

Maria Forsblom om vilka jobb hon har på TV4

– När man får möjligheten att göra något utöver Nyhetsmorgon så går man ju in med hjärta i det också så man vill ju att det ska bli så bra. Det känns bra i både hjärta och mage just nu.

Annons

Det var just via Nyhetsmorgon som Maria Forsblom fick sitt genombrott. Till en början som en otroligt uppskattad reporter ute på fält, men sedan några år är hon en tittarfavorit när hon programleder från studion.

Och även om Maria lyst med sin frånvaro i sändningarna på grund av andra programledarjobb så lovar hon att tittarna kommer få se henne i Nyhetsmorgon under en lång tid framåt. I en intervju med Svensk dam svarar hon nämligen på frågan om hur länge hon kommer att stanna.

Så länge är Maria Forsblom kvar på Nyhetsmorgon

– Vi hade Rolf Porseryd i studion i dag som sitter där med alla sina årsringar. Då kände jag mig så glad över att en ålder inte behöver begränsa en här i huset, säger Maria.

Däremot är hon på det klara med att det finns ett "bäst före"-datum på hennes närvaro.

– Sen ser jag det som osannolikt att jag sitter i studion tills jag blir 70+, men eftersom jag bara är 37+ så hoppas jag verkligen att jag kan vara kvar i många, många år framöver.

Annons