RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fusket i Robinson-duellen avslöjat – scenerna som tittarna inte får se

30 apr, 2023 
ROBINSON 2023
Kvällens öråd i Robinson går till historien, produktionen hade aldrig kunnat tro att deltagarna skulle stå ut så pass länge.
Nu berättar Marcus om de bortklippta scenerna och duellen som tog över en timme att genomföra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i RobinsonBrand logo
Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

Det är ödesvecka i Robinson och deltagarna som klarar sig kvar efter örådet är klara för det stora delmålet "Sammanslagningen".

Men vägen till sammanslagning är inte en dans på rosor. Under veckan har ödeskamper utspelat sig och till följd av dem har Oskar Hammarstedt, 32, och Amanda Eliasson, 28, tvingats lämna. När Lag syd förlorade var det dessutom inte på ett helt ärligt sätt, det var nämligen en läggmatch.

– Definitivt är det ju osportsligt, något annat kan man ju inte påstå. Det är inte sportsligt att avsiktligt förlora i en tävling. Men Robinson är ju inte en sport heller. Det är ju faktiskt ett spel vare sig man vill eller inte, det är ju inte OS. På ett sätt kan jag förstå dem, för man får spela med de korten man har. Chris och damerna kan ju inte mäta sig med oss i en fysisk tävling generellt, säger Marcus till Hänt om läggmatchen i torsdags.

Annons

Robinson-Marcus om duellen i örådet

Ödesveckan avslutas med ett gemensamt öråd med båda lagen och efter röstningen var avslutad stod det klart att det blev Marcus Edensky, 36, som fått flest röster. Men när man blir utröstad i öråd har man en sista chans att klara sig kvar, nämligen att få en duell i en av ödesurnorna.

Marcus valde att duellera mot Dennis Johansson, 23, och det visade sig bli en duell som går till historien på många sätt och vis. De skulle nämligen balansera en kula på en pinne och det tog sitt lilla tag kan man säga.

– Ja det var ju över en timme, det var ju typ 1 timme och 15 minuter, jag vet inte exakt, säger Marcus till Hänt.

Som tittare kanske det är många som undrar vad de andra deltagarna gjorde under den här tiden och faktum är att alla satt fullt koncentrerade under hela tiden.

– Ja herregud alltså du skulle sett. De kunde inte tro att det var sant, det var inte ett knyst från produktionen eller deltagarna, ingen vågade knappt andas. Man hörde i princip bara syrsorna, det var som att vinden inte ens vågade blåsa. Det var helt knäpptyst, berättar Marcus.

Annons

Bortklippta scenerna i duellen: ”En annan kula”

Men något som tittarna däremot inte får se är att produktionen hade ett finger med i spelet och gick in och avbröt duellen när det gått 45 minuter. Anledningen? För att byta kula.

– När vi hade stått där i 45 minuter sa Anders att vi får byta till en tyngre kula så att vi ska tappa den snabbare. Det var lite annorlunda storlek på den också, jag tror att det syns, säger Marcus.

Varför fick inte tittarna se kulbytet?

– Man kanske kände att det inte var relevant. Jag antar att det var därför och vi fick inte visa så mycket av vad som är produktion för då försvinner den här magin över att det inte finns några kameror där. Den här magin försvinner nog om man får se att de bryter och byter kula.

Om man tittar noga kan man faktiskt se att kulorna plötsligt har en annan storlek.

ROBINSON 2023
Före kulbytet
ROBINSON 2023
Efter kulbytet

– Hade Dennis inte tappat hade vi säkert stått i två timmar, jag var inte trött. Jag hade 100 procent fokus, avslutar Marcus.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons