LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om läggmatchen i Robinson – TV4 låg bakom allt

27 apr, 2023 
ROBINSON 2023
I kvällens avsnitt av Robinson blev det dramatik på en ny nivå. Nu avslöjar deltagarna sanningen bakom läggmatchen.
– Om ni gör det här så är det episk jävla tv, ska en producent ha sagt till laget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i RobinsonBrand logo
Robinson Marcus Edensky om den stora bluffen i Robinson

Det är ödesvecka i Robinson 2023 och upplägget går ut på att det förlorande laget måste rösta ut en deltagare. Inför veckans andra ödeskamp insåg Lag syd att det är bättre att förlora kampen så att Lag nord inte behöver rösta ut någon.

Initiativtagare var ingen mindre än Christopher Da Silva Gunnarsson, 24, eftersom hela hans pakt befinner sig i motståndarlaget. Tillsammans med Dennis Johansson, 23, fick han med sig även Pernilla Block, 51, och Camilla Salén Sjögren, 59, på tåget om att göra en läggmatch.

Som tittare tror man att beslutet om läggmatch var helt och hållet i Christophers och Dennis händer. Men nu kommer det fram att produktionen hade ett finger med i spelet...

Producentens inspel – påverkade deltagarna

När Hänt når Christopher berättar han om hur det hela gick till:

– Jag är ju en moralråtta och jag är ju där för att följa reglerna och då känns det ju jobbigt att vara med i en tävling och inte göra sitt bästa, säger Christopher till Hänt och fortsätter:

Annons

– Men så kom en av producenterna till oss på morgonen, när jag och Dennis satt på stranden. Han frågade oss om vi skulle fullfölja det vi sagt i synkarna, då frågade jag "vad känner du? Är det här bra? Är det smart?". Han bara "Om ni gör det här så är det episk jävla tv, om ni gör det här kommer ni få ställa tre personer idag. Så då får ni ju ställa, som ni har tänkt, Erik, Marcus och Amanda".

– Det här var samma morgon som tävlingen var, förtydligar han.

Även Dennis kan bekräfta för Hänt att producentens ord var avgörande för att läggmatchen skulle bli av.

– Det stämmer, det stämmer. Han sa att "om ni vill fullfölja eran plan så kommer det finnas möjlighet för det", säger Dennis.

Tittarnas kritik mot läggmatchen – nu svarar deltagarna

Att det blev en läggmatch är något som upprört flera tittare.

”Fruktansvärt osportsligt att lägga sig på tävlingar och försöka förlora medvetet och förstöra för laget”, skriver en tittare.

Annons

”Osportsligt att lägga sig. Borde vara regelbrott.”, skriver en annan.

Nu berättar Amanda Eliasson, 28, för Hänt hur hon såg på att hamna i en läggmatch.

– Jag skulle säga att läggmatcher är det absolut tråkigaste man kan göra. Men ja, de vill ju ha kvar sina kompisar så vad ska man göra, det är ett spel. Jag kan förstå tittarnas besvikelse i och med att de också har sett hur folk har resonerat, säger hon och fortsätter:

– Men alltså det handlar om att man ska överleva och de kände väl någonstans att "fan det där är mina kompisar". Jag kanske hade gjort samma sak om Erik var i ett annat lag och han var på väg att röstas ut.

Även Dennis och Christopher bemöter kritiken:

– Jag skulle inte lägga mig i en match om det skulle vara en riktig tävling eller fotbollsmatch. Men just i Robinson så är det ju två delar, ett socialt spel och ett spel med tävlingar. Jag insåg ju vid första örådet, när jag höll på att åka ut, hur viktigt det sociala spelet är, säger Dennis och fortsätter:

Annons

– Och de jag spelade med var ju i det andra laget. Så det beror ju på hur man ser på det.

– Nej men alltså grejen är att jag förstår tittarna till viss del för jag var också så till en början, innan produktionen gillade vårt spår. Alltså jag vill ju vara där och tävla och göra mitt yttersta, pusha mig till the limit. Men det klart att jag vill vara med och göra bra tv också, säger Christopher till Hänt och avslutar:

– Men jag förstår tittarna. Jag tycker dock bara det är roligt att jag får dem att reagera så mycket.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons