Måns Zelmerlöw stöttas av följarna efter tunga beskedet med julshowen

Måns Zelmerlöw stöttas av följarna efter tunga beskedet med julshowen

Måns Zelmerlöw och Per Anderssons hyllade julshow Tomten och bocken – en slags julshow fick en kort karriär. Nu tvingas showen läggas ner i förtid på grund av de striktare corona-restriktionerna. Det var ett tungt besked för Måns, men nu stöttas han av fansen.
”Så tråkigt, hoppas det blir bättre”, skriver en följare.
Måns Zelmerlöws egna ord om sjukdomskampen med sonen Albert
Slå på ljud

Måns Zelmerlöw, 34, blev känd för svenska folket efter sin medverkan i Idol 2005. Då fångade han svenska folkets hjärtan med den fina sångrösten och otroligt charmiga leendet. Sedan dess har han bland annat vunnit Melodifestivalen, släppt egna album och lett Allsång på Skansen.

Måns har också, som många andra artister, uppträtt på julkonserter genom åren. Men i år skulle han tillsammans med Per Andersson, 44, bjudit på en julshow blandat med komedi och skönsång i regi av stjärnregissören Edward af Sillén.

Tomten och bocken – en slags julshow hade premiär på Hamburger Börs i Stockholm den 13 november. Den skulle ha spelats under november och december och arrangören var noga med att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Därmed begränsades antalet åskådare och avstånd hölls, men nu får det hela ett abrupt slut – showen läggs ned.

Måns Zelmerlöws sorg efter tunga beskedet

I och med premiären förra veckan hann showen få mycket beröm. Det var fina ord från bland andra Pernilla Wahlgren, Charlotte Perrelli och Carola som hade fått möjligheten att se showen. Det var även tydligt att Måns var överlycklig över att få uppträda för publik igen efter den tråkiga våren och sommaren.

”Vilken vecka! Så tacksam för att få jobba med de bästa av de bästa, alla ger allt och sätter ihop en show på ett ögonblick. Och vilken show det är!”, skrev Måns då på Instagram.

Men vad han inte visste då var att restriktionerna skulle bli hårdare och att showen skulle tvingas lägga ned i förtid.

”Det är oerhört tufft, men det viktigaste är att stoppa smittspridningen. Vi tycker att vi jämfört med många andra platser, som exempelvis köpcentrum, har följt reglerna och mer därtill. Så det är klart att det gör ont att behöva ställa in”, säger Måns nu till Aftonbladet.

Stöttas av förstående fans

Nu jobbar Moment Group, som driver bland annat Hamburger Börs, dygnet runt med att hitta en lösning på problemet. Även Måns hade förhoppningar om att man ändå skulle kunna genomföra showen med hänsyn till restriktionerna.

Per Andersson och Måns Zelmerlöw i julshowen.

Foto: TT

– Vi ville visa att vi måste hitta en väg ur krisen där kulturen och underhållningsbranschen kan fungera – och så blir mattan undandragen under våra fötter efter premiären, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Men nu stöttas Måns efter det tunga beskedet. Trots att många fans hade sett fram emot och spetsat in sig på den roliga julshowen är de förstående.

”Det är så synd men ni får satsa på nästa jul. Ni är då bra och roliga.”, skriver ett fan.

”Detta är så tråkigt. Hoppas allt snart blir bättre, skriver ett annat.

Det är även vissa följare som vill hjälpa Måns och hans entourage med alternativa lösningar nu i det rådande kris-läget.

”Men sälj den dyrt till någon tv kanal, detta vill många se tror jag”, föreslår en följare.

”Min tanke också, sälj till en TV kanal”, instämmer en annan.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, Instagram

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws lycka efter hustrun Ciaras offentliga kärlekshälsning

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöws egna ord om sjukdomskampen med sonen Albert

FRÅN FÖRSTASIDAN