TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Allt du vill veta om Måns Zelmerlöw

28 okt, 2022 
AvJulia Riddertorp
Måns Zelmerlöw i Så mycket bättre.
Måns Zelmerlöw är minst sagt ett bekant ansikte för de flesta. Under hans karriär har han åstadkommit mycket på flera plan. Men vem är egentligen Måns? Svaret hittar du här!
Annons
Molly Hammars avslöjande om Måns Zelmerlöws boende: “Sviten”Brand logo
Molly Hammars avslöjande om Måns Zelmerlöws boende: “Sviten”

Måns Zelmerlöw har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har arbetat som programledare och är i dagsläget artist.

Men vad många inte vet är att Måns tidigare har hatt helt annat jobb innan han slog igenom.

Så vem är Måns och hur ser hans tillvaro ut?

Hur gammal är Måns Zelmerlöw och hur lång är han?

Måns är 37 år gammal, född den 13 juni 1986 i stjärntecknet tvilling.

Måns längd är det ofta flera som undrar över då han ser ut att vara rätt lång, och han är faktiskt 180 centimeter lång och jämför vi med de andra artisterna i årets säsong av Så mycket bättre kan han nog vara bland dem längre.

Artisterna i Så mycket bättre 2022 är Mats Wester, Håkan Hemlin, Måns Zelmerlöw, Maja Francis, John Engelbert, Anna Ternheim, Molly Hammar, Daniela Rathana, Albin Lee Meldau, Sonny Fahlberg, Anne-Lie Rydé och Kim Vadenhag.
Artisterna som medverkar i årets säsong av Så mycket bättre.

När vann Måns Zelmerlöw melodifestivalen och Eurovision?

Måns är ett kärt ansikte för de flesta och slog igenom i Idol 2005 där han slutade på en femte plats. Men innan karriären som artist jobbade han faktiskt på ett hotell som städare.

Annons

Däremot har han fortsatt på spåret som artist och varit verksam inom schlager, pop och musikal och har varit programledare för bland annat Sommarkrysset, Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

När karriären drog igång ordentligt medverkade Måns i Melodifestivalen med låten Cara Mia 2007 och slutade på en tredje plats. Men framgången tar inte slut där. År 2015 vann han både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest finalen med låten Heroes.

Hur mycket tjänar Måns Zelmerlöw?

I och med en lång och framgångsrik karriär är det nog inte en chock att Måns har en saftig lön. Bara under 2019 hade artisten en inkomst på 3 116 000 kronor.

Verkligen en minst sagt saftig inkomst!

Var kommer Måns Zelmerlöw ifrån och vart bor han?

Måns är född i Lund där han i unga dar bodde tillsammans med pappan Olle Sven-Olof Zelmerlöw, 71 och mamman Bigritta Sigrid Maria Sahlen, 69.

I dagsläget bor Måns tillsammans med den brittiska skådespelaren Ciara Janson Zelmerlöw, 35 och tillsammans har de två söner och Måns blev i slutet av sommaren pappa återigen när den andra sonen kom.

Annons

Vem är Måns Zelmerlöw gift med och hur många barn har han?

Måns är som sagt gift med Ciara och de är föräldrar till sönerna Albert Ossian Zelmerlöw, 4 och Ossian Matteus Zelmerlöw som föddes i början av augusti.

Ciara har även från en tidigare relation sonen Archie, 8 och familjen är numera fem med Ossian.

Måns Zelmerlöw med hustrun Ciara Zelmerlöw på The Grand Wonderland Show 2019.
Måns Zelmerlöw med Ciara Janson på Grand Hotel.

Men makarnas relation sträcker sig så långt tillbaka som till 2016, då de möttes på ett bröllop. Ett år efter den första träffen friade Måns och två år senare blev de makar.

Vad heter Måns Zelmerlöw på Instagram?

På Instagram går Måns under användarnamnet @manszelmerlow och har i skrivande stund 440 564 följare på plattformen.

Måns Zelmerlöw i Så mycket bättre

Zelmerlöw har tidigare fått frågan om han vill medverka i det populära programmet Så mycket bättre, men tyvärr har hans tajta schema haft andra planer för artisten.

Men i årets säsong är Måns med i programmet tillsammans med bland annat Molly Hammar, 26.

FOTO: Tim Aro/TT

Annons