Måns Möllers barndrömmar – stoppas av rädslan

Måns Möller om barndrömmen
När komikern Måns Möller fick reda på att hans son var autistisk rasade hans värld samman.
Nu berättar Måns om rädslan att skaffa fler barn – trots att han drömmer om det.
–Jag vill men jag vågar inte, lite så är det, säger han i Stjärnorna på slottet.
Annons

För komikern och programledaren Måns Möller tog livet en avgörande vändning när sonen Viggo, idag 13 år gammal, fick diagnosen autistiskt syndrom. Sedan dess präglar rutin och struktur vardagen till hundra procent.

Annons

Innan komikern fick barn såg han det som livets stora mardröm att få en utvecklingsstörd son. I dag är Viggo det finaste och mest älskvärda han har.

– Jag vet att Viggo aldrig kommer att bli vd för ABB, men han ska ta mig tusan bli Sveriges gladaste autist. Och få åka så många häftiga bilar det någonsin är möjligt, har han sagt i en intervju med Hemmets Journal.

Måns barndrömmar

Komikern brinner idag för att hjälpa andra barn som har diagnoser och driver bland annat en insamlingsstiftelse som har som mål att möjliggöra för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta. Med denna har komikern bland annat cyklat från kust till kust över USA, drygt 600 mil, för att samla in pengar. Målet var att samla in en miljon kronor, vilket de även uppfyllde.

Annons

I lördagens avsnitt av Stjärnorna på slottet berättar komikern för Pernilla Wahlgren, Dragomir Mrsic, Björn Kjellman och Julia Dufvenius Wollter om sina barndrömmar. De är när han pratar om sina framtidsplaner som han kommer in på ämnet.

– Jag vill inte alltid vara ute på turné, jag saknar ju Viggo när jag är borta. Sen det andra med framtiden, jag älskar ju ungar så jag funderar på om man vågar skaffa fler barn, säger han i programmet.

Måns Möller om rädslan

Men Måns Möller är inte säker på att han vågar skaffa ett barn till.

– Jag kommer inte orka om det inte går som det ska, där har jag inte kommit fram till något helt och det bestämmer man inte själv heller, säger han och tillägger:

–Jag vill men jag vågar inte, lite så är det.

Annons

I en synk i programmet berättar han mer om sina barndrömmar.

–Jag har funderar rätt många sömnlösa nätter på det här, säger han i programmet.

Stjärnorna på slottet visas lördagar kl. 20.00. på SVT1.

FOTO: SVT, TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…