mandelmanns gård

Mandelmanns tackar för sig – tar en paus efter nya familjelyckan

Marie Mandelmann, Gustav Mandelmann

Det är säsongsavslutning för den sjunde säsongen av Mandelmanns gård – i det sista avsnittet visar paret upp nytillskottet på gården.
Men nu tackar paret för sig och tar en paus.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emil Henrohn försvinner från Göta Lejon: ”Jag har en...”
0:26

Efter reklamen: Emil Henrohn försvinner från Göta Lejon: ”Jag har en...”

(0:26)

Slå på ljud

Makarna Marie Mandelmann, 58, och Gustav Mandelmann, 57, fångade svenska folkets hjärtan år 2017 när deras tv-program Mandelmanns gård hade premiär. Vad makarna Mandelmann nog inte hade kunnat ana var vilken succé programmet skulle bli.

Idag är båda folkkära tv-personligheter, programmet har vunnit priser och dessutom vallfärdar besökare till gården Djupadal på Österlen, som också är makarnas hem.

Nyligen hade den sjunge säsongen av Mandelmanns gård premiär på TV4. Denna säsong hade en annorlunda start, Marie var nämligen i full gång med att spela in Let's Dance och Gustav är till stora delar ensam på gården under våren.

Marie Mandelmann om tiden från maken Gustav

Maries medverkan i Let's dance var minst sagt överraskande för många av svenskarna, då det visade sig att hon hade en otrolig talang. Marie tog sig hela vägen till semifinalen där hon åkte ut mot Filip Dikmen och Eric Saade. Marie har tidigare berättat att medverka i Let's dance var en dröm som gick i uppfyllelse.

Maries tid i programmet var inte bara frid och fröjd, distansen till maken Gustav blev väldigt påtaglig och saknaden var stor. Paret brukar nästan aldrig vara ifrån varandra och definitivt inte så länge som under Let's dance-resan.

– Det är klart att det blir lite ensamt. Men man måste träna på det också, sa Marie Mandelmann till Expressen.

Maken Gustav har tidigare berättat för Hänt om hur det var att spendera så mycket tid ensam på gården.

– Det är verkligen tråkigt, jag går och lägger mig klockan åtta för jag har inget att göra. Vi har varit utan varandra i tre månader nu, så här länge har vi aldrig varit ifrån varandra, berättade Gustav till Hänt.

Paret Mandelmanns familjelycka – nytillskottet på gården

Det är dags för säsongsavslutning av programmet och i det sista avsnittet visar Marie upp ett nytillskott på gården – hon har nämligen införskaffat sig en liten vit kattunge till gården.

– Hej lilla vän! Alltså är inte det här helt bedårande? Vi har lite obalans på gården så vi behöver en katt till, säger Marie i programmet och fortsätter:

– Det är lite mycket möss. Så då behöver man en hjälpreda här på gården. Då skaffar man sig en katt till.

Vidare fortsätter Marie förklara att man måste ha tillräckligt med tid när man skaffar sig en ny katt eller en valp och nu känns det som att tiden är rätt.

– Hade jag fått erbjudandet tidigare, hade jag inte hunnit med. Men nu är det en lugnare period och vi behöver ju en katt.

– Jag tänker att du skulle få heta Alba, säger Marie.

Även Gustav blir överförtjust när han blir presenterad för den lilla katten.

– Nämen... Gud vad söt! Har du hämtat den nu? Det var det gulligaste, säger Gustav och fortsätter:

– Välkommen till Djupadal, din lilla rackare!

Lilla Alba fick ett väldigt varmt välkomnande av sin nya familj på gården.

Mandelmanns tackar för sig

Säsong 7 har lidit mot sitt slut och nu försvinner det från tablån. Om det blir ytterligare en säsong av det uppskattade programmet är fortfarande inte bekräftat av TV4.

Hänt har sökt TV4 utan framgång.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN