Malin Persson Giolito om maken Christophe och barnen Elsa, Nora och Béatrice

Malin Persson Giolito

FOTO: TT, Instagram
Leif GW Perssons dotter Malin Persson Giolito är känd för rättegångsthrillern Störst av allt. Hon är gift med maken Christophe som hon har tre barn med.
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Malin Persson Giolito, 51, är författare och jurist, samt dotter till kriminologen och författaren Leif GW Persson, 75, och hans exfru sjuksköterskan Birgitta Liedstrand.

Författaren av ut rättegångsthrillern Störst av allt år 2016 och möttes av fin kritik och försäljningssuccé. Den såldes till 30 länder och blev sedan en tv-serie på Netflix våren 2019. Det blev Netflix första svenska originalserie där Hanna Adréhn och Felix Sandman har huvudrollerna.

Orden om maken Christophe

Malin är född och uppvuxen i Stockholm, men har i sitt vuxna liv valt att leva utanför Sveriges gränser. Hon har bland annat bott i Bryssel i Belgien och i Luxemburg. I det sistnämnda landet träffade hon dessutom kärleken.

Det var när Malin jobbade på sitt första arbete efter sin juristexamen på EG-domstolen i Luxemburg som hon träffade kärleken och numera maken Christophe.

– Han hade kontoret bredvid mitt och jag är en väldigt lat människa, har Malin tidigare sagt till GöteborgsPosten i en intervju och sedan tillagt:

– Det har gått någorlunda bra, vi har varit gifta 20 år i år.

Tillsammans har de tre barn, döttrarna Elsa, Nora och Béatrice. Tre donnor som ofta syns till på Malins Instagram-konto där hon heter malinperssongiolito och har 13 000 följare.

Författaren delar ofta med sig av härliga familjebilder med fina ord om maken och barnen.

När de firade jul år 2020 delade Malin med sig av en bild på familjen och önskade följarna en god jul, ett inlägg som fick enormt härlig repsons med många julhälsningar tillbaka.

Malin Persson Giolito med familj

Malin Persson Giolito med familj vid jul 2020.

FOTO: Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Malin vill ha sina barn hemma

Malins två yngsta döttrar bor idag hemma, men äldsta dottern har flyttat hemifrån och bor i Rotterdam, Nederländerna. När informationen nådde världen om den rådande pandemi och att skolor skulle behöva stängas igen och även gränsen mellan länderna stängdes. Detta i sin tur ledde till att Malins äldsta dotter Elsa inte fick möjlighet att träffa resten av familjen.

– Jag vill ju ha mina barn hemma, har Malin tidigare berättat i podcasten Läget med Sigge Eklund.

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s glädje efter dottern Julias vaccination

LÄS OCKSÅ: Leif GW Persson i tårar efter Maria Forsbloms drag i Nyhetsmorgon

FOTO: Jonas Hessman/ TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN