Artikeln innehåller reklamlänkar

Malin Olssons tuffa tid efter graviditeten: ”Blev likgiltig”

SVT-programledaren Malin Olsson talar ut om tuffa tiden efter graviditeten. Som hon tror beror på PMDS.

Programledaren Malin Olsson blev mamma för första gången i april 2017. Men tiden efter graviditeten har inte varit helt lätt. Nu talar hon ut om den tuffa tiden.

I vår kommer vi att få se en hel del av SVT-programledaren Malin Olsson, 37. Förutom i SVT:s Vem bor här leder hon också tävlingsprogrammet Vi i Femman.

Och Malin älskar att vara tillbaka på jobbet igen. Hon har nämligen varit mammaledig efter att familjen utökats med dottern Blanka, som snart fyller två år.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Att få barn var något hon och sambon Simon Peyron, 25, verkligen önskat, men det har inte varit helt lätt. Bland annat har paret gått i terapi för att få vardagen att gå ihop.

– Det har på ett sätt varit vår räddning. Att man pratar och är öppen om hur man har det. Och att man får hjälp med hur man kan tänka. För man är så trött hela tiden, det sliter så mycket på en själv och på den andra i relationen, säger Malin till Expressen.

Hon fortsätter:

– Man är kanske inte alltid sitt bästa jag, den där härliga personen som man var en gång i tiden. Man måste kämpa lite mer för det nu.

Drabbades av nedstämdhet

Stundtals har Malin Olsson också känt sig deprimerad. Hon har känt en nedstämdhet, som alltid verkar inträffa innan hennes mens.

– Sedan jag fick barn har jag kommit underfund med att jag är mer känslig. Och det infaller en vecka innan mens. Jag är mer explosiv från insidan än vad jag varit tidigare. PMS har kanske de flesta kvinnor erfarenhet av, men för mig blev det så starkt att jag blev likgiltig och kände att nä, nu skiter jag i det här, förklarar hon och fortsätter:

– Inte så pass att jag inte ville leva, men någon sorts depressionskänsla. Efter några dagar eller en vecka går det över. För mig har det varit skönt att kunna vara öppen med det.

Nu tror programledaren att nedstämdheten kan bero på PMDS, en kraftig form av PMS. I dag önskar Malin att hon fått mer information av vården om hur det blir efter en graviditet, även om hon tycker att hon återhämtat sig väl efter graviditeten.

–När barnet väl är ute känns det som man bara släpps vind för våg, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Efter dotterns födsel – Malin Olsson och unga kärleken i familjeterapi

LÄS MER: Därför tvingades Malin Olsson avslöja gravidnyheten

Foto: TT/Christian Örnberg, TT/Björn Lindgren

FRÅN FÖRSTASIDAN