LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Olsson hoppar av Sommarlov – SVT bekräftar beslutet

30 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Till vänster: Adrian Alebo Andersson, Malin Olsson och Alexander Hermansson i SVTs Sommarlov. Till höger: Närbild på Malin Olsson som tittar ner och ser kluven ut.
På måndagen gjorde Malin Olsson sitt sista Sommarlov-program på ett tag.
Till Hänt avslöjar hon nu varför.
– Jag har krävt det, säger Malin.
Annons
Malin Olssons privata relation till Alexander HermanssonBrand logo
Malin Olssons privata relation till Alexander Hermansson

Programledaren Malin Olsson, 42, leder SVT:s Sommarlov för hela 12:e gången. I år gör hon det tillsammans med Alexander Hermansson, Adrian Alebo Andersson, Ida On, Ellen Särnevång och Angelika Prick.

Sommarlov sänds 10 juni till 16 augusti från Beijers park i Malmö, och årets tema är framtiden.

Men efter tre veckor av programmet försvinner nu Malin Olsson från tv-rutan.

Malin Olsson lämnar Sommarlov – kravet till SVT

I hela sex veckor, mellan den 2 juni och 13 augusti, syns inte Malin i Sommarlov, skriver SVT i ett mail till Hänt. Och anledningen är nämligen att Malin ska ha semester.

– Jag kommer faktiskt ha semester i juli. Jag har ju jobbat så många år med Sommarlov nu så jag har liksom krävt det. Vill man ha med mig behöver jag få vara ledig, säger Malin till Hänt.

Malin Olsson har tillsammans med fästmannen Simon Peyron, 30, två barn ihop; Blanka, 7 och Hedda, 3. Till Hänt berättar Malin att hon har gjort så många Sommarlov utan att vara ledig alls, och att det är slitsamt.

Annons

– Jag vet vad de innebär att göra en sommar med Sommarlov som är 70 episoder. Det tar ganska mycket på krafterna, dessutom när man är mamma och har två barn behöver man spara lite på energin. Och att man ska få lite egen sommar såklart.

Malin Olssons tuffa år: ”Dags att bli vuxen”

Malin kommer från hektiskt 2023 med bland annat Sommarlov, åkande reporter för Vasaloppet och Fixarjulen i ryggen. Till Hänt har hon tidigare sagt att det var ett sjukt roligt år, men också väldigt kämpigt.

Hur har 2024 varit hittills, har du haft tid att vila upp dig?

– Jag lärde mig jättemycket från mitt förra år. Jag är en ja-sägare, men jag har väl kanske insett mina egna begränsningar lite. I år har mitt motto för mig själv varit att också säga nej till vissa saker. Det är väl dags att bli vuxen och inse att man kanske inte kan göra allt jämt. Med tanke på sin egen hälsa egentligen – man har ju ett liv också. Man måste må bra, man kan ju inte vara sönderstressad jämt, det går inte.

Nu får Malin alltså en välförtjänt semester! Även Alexander Hermansson får ledigt och syns inte i Sommarlov från och med 10 juli. I mail till Hänt berättar SVT vilka ersättarna blir.

”Ellen Särnevång och Ida On kommer in och fyller på som programledare när Malin och Alex går på semester.”

FOTO: SVT/Skärmdump

Annons