ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Olssons hårda krav på 11 år yngre fästmannen Simon

15 dec, 2023 
AvOla Lagerström
Malin Olssons hårda krav på 11 år yngre fästmannen Simon.
Sambon har friat, men bröllopet får vänta.
Programledaren Malin Olsson har fullt upp med att leva familjeliv – med småttingarna Blanka och Hedda i spetsen.
– Bröllop borde man kanske slå till på innan man fyller 50, skojar hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Olssons privata relation till Alexander HermanssonBrand logo
Malin Olssons privata relation till Alexander Hermansson

Hur står det till världens bästa Malin?

– Det har varit ett tufft år, faktiskt, ett av mina mer hektiska på länge. Jag har jobbat väldigt mycket, gjort många olika program. Alltifrån Sommarlov och åkande reporter under Vasaloppet – till 30 avsnitt av Fixarjulen. Jag har maxat mig själv. Det har varit ett sjukt roligt år, men också väldigt kämpigt. Nu ska det bli skönt att få en tids ledighet.

Simon och du har kilat stadigt i närmare tio år. Hur gick det till när era vägar möttes?

Annons

– Allra första gången var på Melodifestivalen presskonferens. Han var med och tävlade med sitt metalband Outtrigger. Det var första mötet. Då hände det inte så mycket. Sedan fann vi varandra på själva Melodifestivalen, helt enkelt, så det var kärlek på jobbet!

Malin Olsson och Simon.
Malin Olsson, Simon och dottern Blanka.
Annons

Vad gjorde ni på er första dejt?

– Först gick vi iväg och spelade boule. En aktivitet är alltid bra och avväpnande när man inte känner varandra så väl. Sedan gick vi till en musikaffär där han fick spela lite gitarr för mig. Efter det köpte vi godis och drog hem och kollade på en film. Det var superromantiskt!

Efter hur lång tid med Simon kände du att ”det här kommer bli bra”?

– Tre månader. Då sa jag så här till honom, ”bara så du vet så vill jag gärna ha familj, om vi inte skaffat barn när jag är 35 så måste vi göra slut”. Han fick tre månader att bestämma vad han kände, om han ville satsa på det här eller inte. Jag var väldigt tydlig. Det var jag därför att det kändes så himla bra. Nu har vi två barn – och efter tio år är vi fortfarande ihop…

Har Simon friat ännu?

– Ja, för ett och ett halvt år sedan – i Rom.

Malin Olsson och dottern Blanka.

Blir det bröllop snart i dagarna tre?

Annons

– Det hade varit jättehärligt, men tyvärr. Vi har inte haft tid. Är mitt uppe i småbarnsåren. Tvååring och sexåring, skola och förskola. Jag åker omkring och filmar i hela landet och Simon har varit på turné i Australien. Vi hinner knappt ses. Just nu försöker vi bara få ihop livet. Man får ta det när man känner att man får lite mer tid. Det vore ändå härligt att fira, men jag vill gärna hinna lägga tid på förberedelserna också – och allt annat runtomkring.

Vad gör du när du inte håller låda i TV?

– Då är jag med mina barn. Vi är ute och lever rövare i parkerna runtom i Malmö. Jag försöker även få in lite yoga här och där.

Vem är familjens tomte hemma hos dig?

– Det är pappa Simon som intar den rollen, men jag har haft en dröm om att själv få vara tomte, för jag tycker att det är så himla kul att skådespela. Jag skulle nog göra det ganska bra!

Malin Olsson och Simon.

Vad är smarrigast på julbordet?

Annons

– Jag gillar de gamla klassikerna: brysselkål, prinskorv och Janssons frestelse. Helst inte för mycket ansjovis. Magin med julen är tryggheten. Du gör samma saker och du äter samma saker, år efter år. Det är någonting som är väldigt speciellt med det…

Vilken är den bästa stunden på din dag?

– Åh, det är ändå när barnen somnat. Det är först då som tempot lugnar ner sig. Man går från 110 till att man kanske puttrar på i 40 kilometer i timmen. Jag sätter mig gärna i soffan med en kopp te, okynnesäter lite av sakerna som finns i skafferiet och kollar på någon trevlig serie, eller tittar ikapp något program som man missat. Då är livet fint!

Malin Olsson.
Annons
Simon och döttrarna Blanka och Hedda.

Det här är Malin Olsson

Namn: Malin Olsson.

Ålder: 41.

Stjärntecken: Fisk.

Min familj består av: Sambon Simon Peyron, 30, och döttrarna Blanka, 6, och Hedda, 2.

Jag bor i: Malmö.

Aktuell med: ”Fixarjulen” i SVT Play och ”Julmyset” på SVT1 på julaftonsmorgon. Framåt våren kommer jag vara med som deltagare i ”Komiker utan gränser”. Fortsätter även med ”Vem bor här?” Det är fantastisk att folk har så mycket passion, driv och uppfinningsrikedom när det gäller deras hem!

Det bästa med mig är att: Jag är positiv och hittar lösningar på allting. Det finns inget som inte går att lösa.

Det sämsta med mig är att: Saker inte blir klara för att jag börjar nya grejer hela tiden.

Tre saker jag gärna vill hitta på innan jag blir 50: Fjällvandra för det har jag aldrig gjort. Sedan hade det varit häftigt att bo i Portugal en period och prova på hur det är att vara portugis. Mamma är från Portugal. Sist men inte minst så hade det varit trevligt att gifta sig! Jag är ju förlovad. Bröllop borde man kanske slå till på innan man fyller 50, (skratt).

FOTO: SVT/TT/ORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons