Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Gramer om tuffa kampen: därför tvingades jag lämna NRJ

22 mar, 2019 
AvSarah Mansouri
Malin Gramer utbränd – därför slutade hon på NRJ
Malin Gramer har ständigt flera projekt på gång. När Hänt träffar henne berättar hon om den påfrestande perioden som till slut ledde fram till att hon valde att sluta som programledare på NRJ.
Annons

Det var den första mars som Malin Gramer, 40, sände sitt sista pass som programledare på Vakna med NRJ. Anledningen till att hon valde att sluta som programledare var för att värna om sitt och sin familjs välmående.

De tidiga morgnarna i kombination med att ha mycket olika projekt på gång samtidigt blev knappast bättre av att ha ett litet barn som vaknade ständigt under natten. Sömnen blev totalt rubbad och med så lite sömn gick det inte att fungera.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Man blir ju knäpp, det är tortyr. Jag älskar radio och det är möjligt att det hade funkat svinbra om två år. Men just nu är det inte ultimat, säger Malin när Hänt träffar henne.

Tidigare radioprofilen menar att hon gick på någon form av autopilot under en tid. Hon levererade all energi hon hade på jobbet, vilket ledde till att inget fanns kvar när hon kom hem.

Annons

– Det finns ju ingen energi att ta av. Och så går det otroligt mycket energi, vi sitter ändå fyra timmar och levererar. Man ska vara rolig, man ska komma på någonting att prata om. Då är det ju väldigt mycket energi som går och sedan då därifrån att gå kanske och podda eller spela in ett annat tv-program. Det är klart att någonstans måste man ju hämta energi också, säger Malin.

För Hänt beskriver Malin det som att hon drabbades av utbrändhet.

– Jag har tappat syn och tappat hörsel, alltså du vet när saker och ting bara har liksom… jag har glömt saker, vet inte var jag är, vet inte vilken dag det är. Det har varit ganska rörigt och sedan också svinstressad. Jag har ju två barn som ändå behöver sin mamma och min stora son har aktiviteter och grejer och jag har bara känt mig stressad. För vid tre på eftermiddagen, då vill jag gå hem och då vill jag ta kväll och då är det så här – vem tar kväll klockan 15?, säger Malin.

Annons

”En normal människa tar mammaledigt”

Med tanke på all stress som Malin levde med, var det bara en tidsfråga innan hon skulle gå in i väggen. Men det tog ett bra tag innan hon insåg att det var dags att ta beslutet att faktiskt sakta ner. Redan för ett år sedan sa fästmannen Carl Falk, 38, att det här måste få ett slut, han kunde se att hon inte mådde bra.

– Men då var det ändå så här, fast nu är det bara det här och det här och det här och det är ju lite kul. Jag klarar det här fram till sommaren. Och så tänkte jag, ja men jag vilar i sommar och sedan är det lite lugnare i höst, bara radion, jag får försöka vila när jag kommer hem, säger Malin.

Men den planen höll inte eftersom Malin inte är någon person som kan riktigt vila. När hon är mitt uppe i sin ånga, funkar det helt enkelt inte att bara gå hem och lägga sig under dagen.

–  Jag kan slappna av på kvällen när jag ska sova men om jag går hem och lägger mig mitt på dagen då är jag ju paj sedan. Plus att då är jag ju pigg, då är jag ju i mitt piggaste. Så det har inte gått, säger Malin till Hänt.

Annons

Men efter att ha tagit beslutet att göra förändringar i sitt liv, mår Malin jättebra idag. Från att inte ha kunnat släppa lös, att ha varit den som alltid gick hem tidigast från alla fester och middagar, eller kanske inte gå alls på grund av tröttheten, känner hon idag att livet leker.

– Nu lever jag. Jag levde ju inte innan. För jag orkade ju inte göra någonting, säger Malin.

FOTO: TT, Instagram

Annons