LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

NRJ:s besked – hon ersätter Malin Gramer i Vakna med NRJ

11 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
Klara Doktorow ersätter Malin Gramer i Vakna med NRJ.
Den 1 mars jobbade programledaren Malin Gramer sin sista dag på NRJ. Nu avslöjar radiokanalen vem som tar hennes plats bredvid kollegorna Messiah Hallberg, Martin Björk och Adam Alsing.
Annons

I februari meddelade NRJ att Malin Gramer, 40, valt att sluta som programledare i morgonshowen Vakna med NRJ. I ett inlägg på Instagram delade NRJ nyheten, som möttes av ledsna kommentarer från lyssnarna.

”Näääääääj!!! Har fått känslan att så var fallet men hoppades in i det sista att du skulle stanna kvar”, skrev en lyssnare.

”Nej!!! Varför då? Önskar henne såklart all lycka till”, skrev en annan.

I ett inlägg på sin egna Instagram förklarade Malin Gramer sitt val att sluta på radiokanalen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Mitt nyårslöfte i år var att göra saker för MIG, för att jag (och såklart min familj) ska må bättre. Så just nu pågår en massa förändringar i mitt liv. En av sakerna jag har gjort är att jag har sagt upp mig från NRJ”, skrev hon och fortsatte:

”Jag älskar mitt jobb och mina kollegor men så som livet har varit de senaste åren med tidiga mornar, alldeles för lite återhämtning och sömn fungerar inte längre. Jag måste sätta mitt välbefinnande i första hand. Det har varit fantastiska 2,5 år men det är dags att gå vidare! Jag kommer fortfarande att jobba, synas i tv, men just nu så fungerar det inte att jobba 06.00-10.00 men vem vet vad som händer i framtiden?!”.

Annons

Podcastaren tar Malins plats

Den 1 mars jobbade Malin sin sista dag och fram tills nu har det varit okänt vem som skulle bli hennes ersättare. Men nu står det klart vem det blir. I ett pressmeddelande avslöjar NRJ att det blir 33-åriga medieprofilen Klara Doktorow, som tar över platsen vid sidan om kollegorna Martin Björk, Messiah Hallberg, och Adam Alsing.

”Klara har kanske gjort sig känd bland de flesta genom podcasten ”Trettion Plus Trevar” som hon gör tillsammans med Sofi Fahrman och Tove Norström”, skriver NRJ i pressmeddelandet.

NRJ skriver att Klara Doktorow är född och uppvuxen på Gotland, där hon också startade sin radiokarriär på P4 Radio Gotland. Senare har hon även setts i Kanal 5-programmet Breaking News med Filip och Fredrik, där hon var återkommande gäst i programmets sexpanel. Närmast kommer Klara från tv-branschen, där hon jobbat med tv-utveckling.

Klara är en fantastisk rekrytering till NRJ. Hon har en stark personlighet, är frispråkig och väldigt underhållande. Vi ser med spänning fram emot det starka underhållningsvärde som Klara kommer att kunna bidra med tillsammans med Vakna-teamet”, säger NRJ:s programchef Rickard Keilor.

Annons

”En dröm som blir sann”

Klara själv är redo att komma tillbaka till radiostudion, efter tiden i tv-branschen.

Jag har fått många att sätta kaffet i halsen tidigt på morgonen redan, men nu får jag dessutom betalt för det! Radio har alltid varit min favoritplattform så det här är lite av en dröm som blir sann, och jag tycker att Martin, Messiah och Adam gör ett väldigt roligt och härligt morgonprogram. Dem vill jag gärna vakna med!, säger hon.

Från och med idag – måndagens den 11 mars – kommer Klara Doktorow höras varje vardagsmorgon i Vakna med NRJ. På radioprogrammets Instagram välkomnar kollegorna Klara med öppna armar.

”Säg hej till vår nya kollega Klara. Ska bli så sjukt kul att hon från och med idag kommer vara med i vårt morgongäng!!”, skriver de i ett inlägg.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Annons