LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens stöd till Kristin Kaspersen under sändningen

17 dec, 2020 
Kristin Kaspersen Malin Berghagen.
Under torsdagskvällen hyllades sex av Sveriges hjältar för sina insatser. Galan leddes av Kristin Kaspersen, som var märkbart tagen.
Då ryckte systern Malin Berghagen in och stöttade.
Annons
Kristin kaspersenBrand logo
Kristin kaspersen

Varje år hedras några personer i Sverige som gjort insatser som kan klassas som hjältedåd. Det är på Svenska hjältar-galan, som startades av Aftonbladet 2007.

Det är svenska folket som nominerar hjältar, och därefter väljs ett visst antal personer ut av en jury. I år bestod den av prinsessan Sofia, ärkebiskop Antje Jackelén, influencern Margaux Dietz, komikern Marika Carlsson, radio- och tv-profilen Kodjo Akolor, skådespelaren Morgan Alling, överbefälhavare Micael Bydén och Janne Andersson, förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Och så klart var även programledaren Kristin Kaspersen med.

De blev årets svenska hjältar 2020

Enligt tidningen kom det in fler nominering än någonsin det här året, runt 9 000 närmare bestämt. Så det var nog ett tufft jobb för juryn. Men de enades, och de som utsågs till hjältar var dessa:

  • Petra Wadström – årets miljöhjälte
  • Albera Jene – årets ungdomshjälte
  • Faduma Mohamed – årets eldsjäl
  • Helene och Mikk Cederroth – årets vårdhjältar
  • Rosanna Olsson och Sebastian Nyström Christén – årets medborgare
  • Emma Schols – årets livräddare

Det blev naturligtvis känslosamt vid flera tillfällen, och inte minst när Emma Schols från Edsbyn fick besök av Kristin Kaspersen. Hon fick utmärkelsen för att bokstavligt talat ha gått genom eld för att rädda livet på sina barn när deras hus brann ner.

Annons

Juryn motiverade valet så här:

”Emma är en hjälte för att hon utan att tveka gick igenom elden för att rädda livet på sina sex barn. Trots svåra och omfattande brännskador har hon också kämpat sig tillbaka till livet”.

Kristin Kaspersens starka känslor under mötet

När Kristin Kaspersen är och hälsar på hos Emma Schols och familjen är hon märkbart rörd och har svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det känns fantastiskt fint att sitta med familjen här i dag. Enormt stort. Din styrka, visste du att du besatte en sådan enorm styrka?, frågar programledaren.

– Nej, man har känt sig otillräcklig många gånger, men när det väl gäller så går det bra, säger Emma Schols i inslaget.

Och hon visade ju verkligen att hon är allt annat än otillräcklig.

För Kristin Kaspersen blev det fler känslosamma möten under kvällens gala. Den sågs av bland andra Malin Berghagen som passade på att hylla och stötta sin syster Kristin Kaspersen på Instagram.

”Fina lilla syster”, skriver hon i en story med en filmsnutt på programledaren.

Hela galan finns att se på Viaplay och Aftonbladet.

Bild: Karin Törnblom/TT/TV3

Annons