LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Maken och barnens stöd till sjuka Nina Gunke – klarar sig inte själv

26 mar, 2024 
Nina Gunke har levt med Alzheimers i två och ett halvt år.
Nu berättar hennes make Samuel hur tillvaron egentligen är för honom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stor exklusiv intervju med Nina Gunke: “Får inte komma ut”Brand logo
Stor exklusiv intervju med Nina Gunke: “Får inte komma ut”

Det var i september 2021 som Nina Gunke, 68, kunde berätta att hon drabbats av Alzheimers. Hon har valt att vara öppen med sin sjukdom för hon vill ta bort skamstämpeln. Hon har även skrivit boken Innan jag glömmer tillsammans med journalisten Helene Arkhem.

Nina har levt med sjukdomen i två och ett halvt år nu och vid sin sida har hon maken Samuel Holgersson, 60, som kan stötta henne när hon behöver.

Samuel har inte kommit till tals vid så många tillfällen, men nu berättar han hur han stöttar sin hustru.

Så stöttas Nina Gunke av maken Samuel

För Aftonbladet berättar Nina att hon inte längre klarar av vissa vardagssysslor utan måste ta hjälp av Samuel eller döttrarna Niki och Moa.

– Jag lagar inte så mycket mat längre och att exempelvis ta på mig en tröja går inte. Men under dagarna kan jag ändå vara ensam, säger hon till tidningen.

Annons

Nina berättar att hon gärna vill klara av saker själv. Men sedan inser hon helt enkelt att hon inte klarar av det. Då måste hon fråga Samuel om hjälp.

– Vi skapar rutiner för att förenkla vardagen. Nina går till exempel upp samtidigt som jag. På så sätt blir det ordning och reda och det funkar för det här livet kräver planering. För oss är det inte konstigt, säger Samuel till Aftonbladet.

Sanningen om Samuels mående

Även om det är mycket som kretsar kring Nina så får nu Samuel frågan hur han egentligen mår i allt det här.

– Jag tycker ändå att jag mår ganska bra. Vi får vardagen att fungera, jag kan exempelvis jobba hemifrån på fredagarna. Jag reser en del i mitt jobb, men då hjälper barnen till och sover över här så att Nina får lite omsorg på det sättet, säger Samuel och tillägger:

– Men Nina ramlade i badrummet för ett halvår sedan och bröt nyckelbenet, och det var inte bra förstås.

FOTO: TT

Annons