LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maja Strömstedts namnbyte – därför ändrade hon

29 jun, 2022 
Maja Strömstedt
Artisten Maja Kristina Strömstedt är aktuell med ny musik som hon uppträdde med i tv-programmet Lotta på Liseberg. Men nu avslöjar hon sanningen om namnbytet från kändisfamiljen.
Annons
Maja Strömstedt om inspirationen till nya singeln "Neighborhood"Brand logo
Maja Strömstedt om inspirationen till nya singeln "Neighborhood"

Maja Kristina Strömstedt, 24, är dotter till Agneta Sjödin, 54, och Niklas Strömstedt, 63. Men framför allt är hon känd för sin egen artistkarriär som gjort att hon har dykt upp i tv-rutan flertals gånger. Maja har synts i både Nyhetsmorgon, Malou efter tio och Fångarna på fortet.

Maja har sysslat med musik i flera år och uppträdde nyligen i tv-programmet Lotta på Liseberg. Nu är hon aktuell under artistnamnet Maja-Kristina med nya låten Neighborhood. I en intervju med Hänt berättar hon om singelns innebörd:

– Låten handlar om hur en avslutad relation kan förstöra ett helt område. Neighborhood handlar om ett riktigt område i Stockholm. Men har bara dejtat en person därifrån så tänker inte säga vilket det är.

Annons

Hon fortsätter med att berätta om hur det känns att låten nu är släppt.

– Jättekul, har arbetat med den så himla länge, kul att den är ute och andra kan ta del av den, säger Maja till Hänt.

Tillsammans har hon arbetat med Jörgen Elofsson, 60, som bland annat har skrivit musik till kronprinsessan Victorias bröllop med låten When you tell the world you’re mine. Han har även arbetat med Hollywood artister så som Britney Spears, Westlife och Celine Dion.

Maja berättar om samarbetet med Jörgen Elofsson till Hänt.

– Jag börja skriva på låten Neighborhood förra året sen tog jag iden till Jörgen Elofsson och han tyckte den var superbra.

Maja Strömstedt om att växa upp med Niklas och Agneta som föräldrar

Att Maja-Kristina kommer från en kändisfamilj har nog inte undgått någon. Hennes mamma Agneta Sjödin är en av Sveriges kändaste programledare. Hennes pappa Niklas Strömstedt är en välkänd svensk popsångare och låtskrivare. Här berättar hon om hennes uppväxt.

Annons

– Jag har inte så mycket att jämföra med, det har varit min uppväxt. Men det är klart att det har varit lite upp och ner. Folk tyckte alltid att det var så häftigt att dem var mina föräldrar och många gånger trodde jag att det var de som var intressant med mig.

Maja har brottats med sin självbild genom åren och vad andra människor tycker och tänker om henne. Hon fortsätter och berättar om sin självbild.

– Det svåra för mig har varit min självbild men med åren har det blivit mycket bättre, säger Maja-Kristina till Hänt.

Från början hette Sjödin

Maja Kristina Strömstedt har även gjort ett namnbyte. För Hänt berättar hon nu om sanningen bakom bytet av efternamnet och varför det blev Strömstedt och inte Sjödin.

– Jag hette Sjödin när jag föddes men båda mina bröder heter Strömstedt i efternamn. Båda tyckte det var bättre att jag hade samma namn som mina bröder, avslutar Maja-Kristina med till Hänt.

Agneta Sjödin och dotter Maja Strömstedt
Agneta Sjödin och Maja Strömstedt på galapremiär av filmen The Northman.

FOTO: Hänt / Mattias Hansson/TT

Annons