Maja Kristina Strömstedt flyttar till USA – visumprocessen är igång

MAJA KRISTINA STRÖMSTEDT
Exklusivt

Artisen, låtskrivaren och kändisdottern Maja Kristina Strömstedt, även känd för sitt artistnamn Maja-Kristina, packar nu väskorna och lämnar Sverige helt. Nu är det USA som gäller.
– Jag trivs i Los Angeles, säger Maja.
0:24

Efter reklamen: Maja Strömstedt om sanningen bakom namnbytet: “Jag hette Sjödin när jag föddes”

(0:24)

Slå på ljud

Maja Kristina Strömstedt, 24, är dotter till Agneta Sjödin, 54, och Niklas Strömstedt, 63. Maja har länge sysslat med musik och har satsat hårt på sitt artistliv. Det är inte heller första gången hon dyker upp i tv-rutan. Nu senast kunde vi se henne i Lotta på Liseberg, men hon har även varit med i Nyhetsmorgon, Malou efter tio och Fångarna på fortet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Maja-Kristina om artistlivet

Maja-Kristina, som är hennes artistnamn, började satsa på allvar med musiken år 2016. År 2017 släppte hon de tre första singlarna All night, I won't say och Voices. Ett år senare, 2018, kom singeln No fake love. Hon har även arbetat med låtskrivaren bakom Anton Ewalds i Melodifestivalen år 2021 med låten New Religion. Men nu är hon aktuell med låten Neighbourhood som hon uppträdde med i tv-programmet Lotta på Liseberg. I en intervju med Hänt berättar hon nu om sin nya låt.

– Låten är från ett riktigt område i Stockholm och handlar om en avslutad relation och hur den kan förstöra ett helt område, förklarar hon.

Hon fortsätter att berätta om hur det känns att låten nu är släppt.

– Det känns jättekul jag har arbetat med låten så himla länge. Kul att den äntligen är ute och att andra kan ta del av den, säger Maja till Hänt.

Exklusivt
Ullareds-Morgans tunga hälsokamp – nu berättar han

Maja-Kristina arbetar tillsammans med Jörgen Elofsson

Under tiden Maja-Kristina arbetade med låten Neighborhood kontaktade hon Jörgen Elofsson, 60, som är svensk låtskrivare och har tidigare arbetat med stora namn både i Hollywood och i Sverige. Han har bland annat skrivit musik till kronprinsessan Victorias bröllop med låten When you tell the world you’re mine och arbetat med Britney Spears, Westlife och Celine Dion.

– Jag börja skriva på låten Neighbourhood förra året sen tog jag idén till Jörgen Elofsson och han tyckte den var superbra, säger Maja till Hänt.

Maja-Kristina Strömstedt flyttar till USA

Majas dröm är att flytta till Los Angeles som ligger i södra Kalifornien i USA. Men plötsligt tvingades drömmarna skjutas upp under den långa och mörka pandemin. Men nu packar kändisdottern sina väskor och flyttar till L.A.

– Jag håller på med visumansökan just nu men det tar lite tid. Jag trivs i Los Angeles och planerar att flytta dit på heltid. Men just nu kommer jag att pendla fram och tillbaka, avslutar Maja-Kristina med till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT / Mattias Hansson/TT

Maja Strömstedt om flytten till USA

Se klippet här!

SENASTE NYTT!