ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Oscar Zias besked om Melodifestivalen efter hårda tittarkritiken

14 mar, 2022 
OSCAR ZIA, FARAH ABADI
Oscar Zia har avslutat sitt uppdrag som programledare för Melodifestivalen 2022.
Men blir det fler säsonger för honom? Nu berättar han för Hänt hur det ligger till!
Annons
Cornelia Jakobs om hemliga smset från exet – efter vinsten i MelodifestivalenBrand logo
Cornelia Jakobs om hemliga smset från exet – efter vinsten i Melodifestivalen

Melodifestivalen 2022 är över och nu återstår bara den stora Eurovision song contest i Turin, som går av stapeln i mitten av maj.

Efter en riktigt rafflande final i Friends arena blev det till slut Cornelia Jakobs, 30, som svenska folket röstade fram till vinnare. Med hennes bidrag Hold me closer kommer hon nu alltså tävla för Sverige i semifinalen och sedan förhoppningsvis även i den stora Eurovision-finalen!

– Jag kommer förmodligen fira hela veckan, eller hela månaden. Så länge jag kan fira utan att min röst försvinner så att jag är redo för Turin. För där smäller det!, sa Cornelia till Hänt efter vinsten.

Oscar Zias trubbel i Melodifestivalen – röstningen låg nere

Den person som guidat oss igenom den sex veckors långa folkfesten är ingen mindre än Oscar Zia, 25. Trots att han stött på en del motgångar har han skött saker och ting galant.

Annons

I det första avsnittet låg Melodifestivalen-appen nere och det gick inte att rösta via appen. Detta blev problematiskt eftersom stor del av programmet gick ut på att just rösta i appen. Oscar behövde då improvisera en hel del och trots att det var direktsändning behöll han lugnet.

Oscar har tidigare berättat för Hänt om känslorna efter röstningskaoset och hur han lyckades vända det hela till något kul.

– I mitt huvud var det kul i alla fall. Nej men det var nog vad det var. Som att göra något dumt på fyllan som man glömmer bort, sa Oscar till Hänt och fortsatte:

– Jag är jättenöjd över programmet och jag är jätteglad att jag får chansen att göra det här.

Oscar Zias framtidsbesked för Melodifestivalen – efter kritiken

När Hänt träffar Oscar på den stora efterfesten efter finalkvällen, som gick av stapeln på Norra latin i Stockholm, är han glad och ska precis dra igång festkvällen. Men på frågan om han tagit illa upp av kritiken så verkar han ganska lugn. Oscar Zia menar att om man kritiserar så bör man kunna göra bättre själv.

– Eh, gör det bättre själv, så känner jag!, säger han till Hänt.

Oscar berättar även hur han ser på att vara programledare fler gånger i framtiden, men där verkar han desto mer tveksam.

– Det vet jag inte, det får vi verkligen se, säger Oscar till Hänt.

Vi på Hänt tackar Oscar Zia för en riktigt härlig och rolig Mello-fest!

FOTO: Paul Wennerholm/TT, Jessica Gow /TT

Annons