Magnus Uggla tvingas ställa in – drabbad av ovanliga nervsjukdomen

Magnus Uggla har drabbats av Horners syndrom och tvingas därför ställa in sin medverkan i föreställningen ”My fair lady”, meddelar Kulturhuset Stadsteatern.

Just nu är Magnus Uggla, 63, aktuell med en roll som sopåkaren Dolittle i Stadsteaterns uppsättning av ”My fair lady”. Men nu tvingas han ställa in på grund av sjukdom, meddelar Kulturhuset Stadsteater i ett pressmeddelande. Enligt dem ska Uggla ha drabbats av Horners syndrom, vilket betyder att man har skador på nerver i ögat som kan leda till liten pupill och hängande ögonlock.

Han får därför inte anstränga sig och tvingas nu till vila. Men showen måste gå vidare, och därför ersätts han av Björn Kjellman, 54. 

– Dolittle är en skön gubbe att spela och My fair lady är en häftig föreställning att vara med i så det är jättetråkigt att inte kunna spela. Men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt. Jag kommer sakna ensemblen och publiken riktigt mycket så jag ser fram emot att komma tillbaka i april. Och jag önskar Björn lycka till!, säger Magnus Uggla till Aftonbladet.

Magnus Uggla planerar att vara tillbaka på scenen i april.

LÄS OCKSÅ: Magnus Uggla: Jag kan inte tjocka till mig

LÄS OCKSÅ: Mandelmann svårt sjuk – av livet på landet: ”Dödssjuk”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!