LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ica-Magnus Skogsbergs nya jobb – debuterar

04 aug, 2023 
Frida Eklöf
Magnus Skogsberg Tear
Magnus Skogsberg Tear har blivit Ica-Sebastian med hela svenska folket.
Nu berättar han om sitt nya jobb.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han nerBrand logo
Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han ner

Matkedjan Ica bröt mark när de 2001 gjorde en serie av sina reklamfilmer. Varje reklamfilm är uppbyggd som en cirka 30 sekunder långsketch och utspelar sig i en Ica-butik där man med olika knep visar upp veckans billiga varor.

22 år senare och Ica-reklamerna är fortfarande lika uppskattade och populära som de var 2001.

Magnus Skogsberg nya jobb – så påverkas Ica-reklamen

Under årens gång har vi fått se flera olika skådespelare i rollerna som anställda på Ica butiken. Det var år 2006 som skådespelaren och regissören Magnus Skogsberg Tear, 62, klev in i rollen som Sebastian och butikens frukt- och gröntansvarig.

Och sedan dess har Magnus blivit Ica-Sebastian med hela svenska folket! Men när Hänt träffar honom under invigningen av Pride berättar han om den nya karriären som står runt hörnet.

– Jag ska göra musikaldebut vid 62-årsålder. Musikalen heter De' e' det här vi kallar kärlek, som ska spelas i Malmö under hösten, säger Magnus till Hänt.

Annons

Hur blir det då med Ica-reklamen kan man ju fråga sig. Men enligt Magnus påverkas inte hans roll i Ica-reklamen något av den nya karriär som musikalartist.

”Jag kommer pendla Malmö-Stockholm och har fortsatt kontrakterat uppdrag för Ica så det finns inga planer att avsluta det uppdraget”, skriver Magnus i ett meddelande till Hänt.

Magnus Skogsberg om sin karaktär Ica-Sebastian

– För att vara lite allvarlig så är det också en gay-karaktär i det offentliga rummet. När en fyraåring kommer fram och säger "jag tycker du är jättekul" så känner jag att det kanske gör nytta på längre sikt. För att vi måste lära barn att vi är olika på alla sätt. Och alla sätt hjälper tycker jag, sa Magnus då.

Det är ett större budskap bakom din karaktär?

– Ett smyg in-budskap, men jag smyger in min smygbög där så gott jag kan, säger han.

Och det verkar inte som att han har några planer på att lägga av med Ica-reklamerna. Efter 17 år på jobbet tycker han fortfarande att det är lika kul att spela in reklamen.

– Så länge de vill ha mig, vi har faktiskt kul.

FOTO: Youtube, Karin Törnblom/TT, Peter Gehrke/TT

Annons