ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Magnus Skogsberg om framtiden som Ica-Sebastian – då lägger han av

13 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Ica-Sebastian, Magnus Skogsberg
Magnus Skogsberg blev Ica-Sebastian med hela svenska folket.
Nu berättar han om framtiden med Ica-reklamerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han nerBrand logo
Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han ner

Matkedjan Ica bröt mark när de 2001 gjorde en serie av sina reklamfilmer. Varje film är uppbyggd som en cirka 30 sekunder lång sketch och utspelar sig i en Ica-butik där man med olika knep visar upp veckans billiga varor.

Efter 22 aktiva år verkar de inte heller ha någon plan på att lägga ner serien.

Magnus Skogsberg blev Ica-Sebastian med hela svenska folket

Under årens gång har vi sett flera olika skådespelare i rollerna som anställda på Ica butiken. År 2006 klev skådespelaren och regissören Magnus Skogsberg Tear, 61, in i rollen som Sebastian och butikens frukt- och gröntansvarig.

När Hänt träffar Magnus på röda mattan inför årets QX-gala berättar han om sin Ica-karaktär Sebastian och menar att den har en stor betydelse för honom.

– För att vara lite allvarlig så är det också en gay-karaktär i det offentliga rummet. När en fyraåring kommer fram och säger "jag tycker du är jättekul" så känner jag att det kanske gör nytta på längre sikt. För att vi måste lära barn att vi är olika på alla sätt. Och alla sätt hjälper tycker jag, säger Magnus.

Annons

Det är ett större budskap bakom din karaktär?

– Ett smyg in-budskap, men jag smyger in min smygbög där så gott jag kan, säger han.

Magnus Skogsberg om framtiden med Ica

Det verkar däremot inte som att Magnus tröttnat på att spela karaktären Sebastian – efter 17 år har han inga planer på att lägga av. När Hänt frågar hur länge han vill hålla på med Ica-reklamerna, svarar han:

– Så länge de vill ha mig, vi har faktiskt kul.

Ica-reklamerna är inte det enda Sebastian arbetar med. Vid sidan av driver han flera företag som bland annat producerar koncept, film och handblåsta ljuslyktor. Han har även varit konferencier för bland annat ELLE Decorations.

– Jag är ju lite hopplöst spretig, säger Magnus och skrattar.

FOTO: Youtube, Karin Törnblom/TT

Annons