Härenstams änka har hittat kärleken i miljardären – berättar om relationen

Två år efter Magnus Härenstams död har hans fru hittat kärleken igen – i miljardären Erik Penser. "När man som vi båda har haft ett lyckligt liv är det en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar", säger Birgitta Härenstam till Svensk Damtidning.

Birgitta Härenstam, 71, har hittat kärleken igen. Två år efter maken Magnus Härenstams död bekräftar hon nu sin relation till miljardären och finansmannen Erik Penser, 75.

– När man som vi båda har haft ett lyckligt liv är det en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar, säger Birgitta Härenstam till Svensk Damtidning.

Hon förlorade sin älskade make Magnus Härenstam för två år sedan, efter att han kämpat mot cancer en längre tid. Nu berättar Birgitta för tidningen att hon känner sig lyckligt lottad som får uppleva kärleken igen.

LÄS OCKSÅ: Hugh Hefner, 91, är död – sonens första ord

Erik Penser förlorade även han sin livspartner nyligen. I november 2016 somnade hans hustru Lillemor in efter en kort tids sjukdom. För Svensk Damtidning berättar han om sorgen och ensamheten efter Lillemors bortgång, men även att hans tidigare hustru inte velat att han skulle fortsätta leva ensam efter hennes bortgång.

– Har man haft ett långt, lyckligt äktenskap som jag, då vill man inte vara ensam utan försöka hitta en ny kvinna. Och jag vet att min hustru Lillemor inte velat att jag skulle vara ensam heller, säger han.

Erik Penser och Birgitta Härenstam har känt varandra i många år, men det var först i mars som han bjöd med henne på dejt på Operan.

Penser, som uppges vara god för 2,5 miljarder kronor, har bott i Oxfordshire sedan 70-talet. Men sedan han inledde relationen med Birgitta Härenstam har resorna till Sverige blivit mer frekventa.

– Vi har det trevligt tillsammans. Vi har samma intressen värderingar och vänner, säger han till tidningen.

Birgitta Härenstam har levt ensam sedan maken Magnus Härenstam avled för två år sedan. 

Birgitta med tidigare maken Magnus Härenstam. 

Nu bekräftar hon relationen med miljardären Erik Penser. 

Eri Penser bjöd ut Birgitta på dejt i mars, och nu är de ett par.

Birgitta Härenstam är nära vän med drottning Silvia.

Birgitta med vännen drottning Silvia.

Birgitta Härenstam får en kram av kungen.

LÄS OCKSÅ: Skräckbeskedet till TV4-bonden – Erik, 22, berättar om sjukdomen

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!