LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Härenstams änka har hittat kärleken i miljardären – berättar om relationen

28 sep, 2017 
Malin Ljung
Två år efter Magnus Härenstams död har hans fru hittat kärleken igen – i miljardären Erik Penser. "När man som vi båda har haft ett lyckligt liv är det en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar", säger Birgitta Härenstam till Svensk Damtidning.
Annons

Birgitta Härenstam, 71, har hittat kärleken igen. Två år efter maken Magnus Härenstams död bekräftar hon nu sin relation till miljardären och finansmannen Erik Penser, 75.

– När man som vi båda har haft ett lyckligt liv är det en ynnest att få uppleva kärlek på äldre dagar, säger Birgitta Härenstam till Svensk Damtidning.

Hon förlorade sin älskade make Magnus Härenstam för två år sedan, efter att han kämpat mot cancer en längre tid. Nu berättar Birgitta för tidningen att hon känner sig lyckligt lottad som får uppleva kärleken igen.

Erik Penser förlorade även han sin livspartner nyligen. I november 2016 somnade hans hustru Lillemor in efter en kort tids sjukdom. För Svensk Damtidning berättar han om sorgen och ensamheten efter Lillemors bortgång, men även att hans tidigare hustru inte velat att han skulle fortsätta leva ensam efter hennes bortgång.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Har man haft ett långt, lyckligt äktenskap som jag, då vill man inte vara ensam utan försöka hitta en ny kvinna. Och jag vet att min hustru Lillemor inte velat att jag skulle vara ensam heller, säger han.

Erik Penser och Birgitta Härenstam har känt varandra i många år, men det var först i mars som han bjöd med henne på dejt på Operan.

Penser, som uppges vara god för 2,5 miljarder kronor, har bott i Oxfordshire sedan 70-talet. Men sedan han inledde relationen med Birgitta Härenstam har resorna till Sverige blivit mer frekventa.

– Vi har det trevligt tillsammans. Vi har samma intressen värderingar och vänner, säger han till tidningen.

FOTO: Ibl

Annons