LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Hugh Hefner, 91, är död – sonens första ord

28 sep, 2017 
Malin Ljung
Playboy-grundaren Hugh Hefner har avlidit. Dödsfallet bekräftas av hans son som nu uttalar sig om sorgen.
Annons

Playboy-grundaren Hugh Hefner, 91, har avlidit. Dödsfallet bekräftas av en representant från Playboy till sajten People.

“Hugh M. Hefner, den amerikanska ikonen, som 1953 introducerade världen för Playboy och gjorde företaget till ett av de mest igenkännliga amerikanska globala varumärkena i historien, har fridfullt avlidit i dag av naturliga orsaker i sitt hem, The Playboy Mansion, omgiven av dem han älskade”, skriver representanten.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Även Hugh Hefners son Cooper Hefner har uttalat sig om sin fars död.

“Min far levde ett exceptionellt och imponerande liv som en medie- och kulturpionjär och en ledande röst bakom några av de viktigaste sociala och kulturella rörelserna i vår tid när det gäller att förespråka yttrandefrihet, medborgerliga rättigheter och sexuell frihet”, skriver sonen.

Cooper Hefner tog år 2009 över taktpinnen att driva Playboy. Sedan mitten av 80-talet hade hans syster Christie Hefner varit chef, hon i sin tur hade fått kliva in i den ledande rollen då deras far drabbats av en mindre stroke.

Annons

“Han definierade en livsstil och etos som finns i hjärtat av Playboy-märket, ett av de mest igenkännliga och varaktiga i historien. Han kommer att saknas innerligt av många, inklusive hans fru Crystal, min syster Christie och mina bröder David och Marston, och vi alla på Playboy Enterprises”, skriver Cooper Hefner.

Hugh Hefner föddes den 9 april 1926 i Cicago. Han startade sin karriär inom tidningsbranschen på Esquire i början av 50-talet. Han drömde dock om att driva en egen tidning, och snart grundade han tidningen Stagt Party. 1953 döptes tidningen om till Playboy och i premiärnumret fanns en naken Marilyn Monroe porträtterad.

Resten är historia, kan man onekligen konstatera. Under 70-talet var tidningen som allra störst och hade ett försäljningsrekord på galna sju miljoner exemplar.

Annons

Hugh Hefner är dock minst lika känd för sina relationer och sitt privatliv. Han har fyra barn – förutom Cooper och Christie är han även var till Marston och David.

Hefner har varit gift tre gånger. Första äktenskapet var med Millie Williams, de var äkta makar mellan 1949-1959. Sedan dröjde det 30 år innan han gifte sig igen, då med Kimberly Conrad. Deras äktenskap tog slut 2010. Sedan 2012 har han varit gift med Crystal Harris, 31.

Svenska kändisar har flera gånger figurerat i Playboy. Bland andra Victoria Silvstedt och Elena Belle, som tidigare berättar om de vilda festerna på Hugh Hefners Playboy Mansion. En annan svensk som kände Hugh Hefner var fotografen Bingo Rimér. Under torsdagsmorgonen publicerade han en bild på dem två tillsammans och mindes sin relation med “pappa Hef”, som han kallar honom.

“Väldigt sorgligt så klart. Men inte heller helt oväntat. Han var ju 91 år gammal och få personer har ju levt ett så långt och innehållsrikt liv som just han har. Han dog ju inte nyfiken”, skriver den svenska fotografen.

Annons

Bingo Rimér beskriver Hugh Hefner som sin största förebild när han inledde sin karriär som 20-åring. Han drömde om att själv bo på ett mansion med tre fruar, men den drömmen ändrades tio år senare.

“Framförallt så skaffade jag min egna första riktiga sambo och förstod ju ganska snabbt hur mycket arbete som krävdes för att ha en seriös flickvän. Att ha tre flickvänner var plötsligt för mig helt otänkbart. Det skulle ju innebära tre gånger så mycket jobb och dessutom så skulle man få tre gånger så mycket skäll”, skriver Bingo.

Bingo träffade Hugh Hefner för första gången 1998 när han reste över till USA för att utbildas till Playboyfotograf.

“Det finns många härliga minnen från just den tiden och det var väldigt roligt på hans fester. Mitt mest spekatkulära minne är när jag fick inbjudan till Hefs 80-årskalas. Alla var där och firade honom på Playboy Mansion och vi hade väldigt kul den kvällen “, skriver Rimér.

Annons

Han avslutar inlägget med att konstatera att hans egna drömmar förändrats sedan han träffade Hugh Hefner för första gången, men att han alltid kommer vara imponerad och respektera vad Playboy-grundaren åstadkom under sin livstid:

“Jag skulle inte längre vilja leva ett liv som han gjorde på slutet. När man blir äldre och mognar så vill man umgås och vara med sin familj och framför allt så vill man vara med sina barn. Inte som med Hef och alla dessa sjövilda Glamourmodeller som han alltid omgett sig med. Jag har mognat rejält sen jag var 20 år och drömde om ett eget Mansion, men jag kommer alltid att respektera och framför allt imponeras av Hugh Hefners spektakulära liv. Ha det nu bra i pyjamas-himlen pappa Hef”.

https://www.instagram.com/p/BZknIW2Fa8c/?hl=sv&taken-by=bingorimer

Sedan 1971 har Hugh Hefner bott på Playboy Mansion i västra Los Angeles. Förra året såldes dock huset till hans granne Daren Metropoulos för den gigantiska summan 200 miljoner dollar. Det fanns dock en hållhake – Hugh Hefner skulle få bo kvar till hans död.

FOTO: Ibl

Annons