LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Skräckbeskedet till TV4-bonden – Erik, 22, berättar om sjukdomen

27 sep, 2017 
Lina Arvidsson
22-åriga Erik Ohlsson är den yngsta deltagaren i årets omgång av "Bonde Söker Fru". Att han så ung söker den stora kärleken beror på sjukdomsbeskedet han fick som 19-åring.
Annons

Äntligen drar den populära dejtingsåpan “Bonde Söker Fru” igång i TV4. I onsdagens premiäravsnitt får vi bekanta oss med de kärlekskranka bönderna som ska välja ut vilka brevskrivare de vill träffa i verkligheten.

En av bönderna som söker kärleken är Erik Ohlsson, 22, från Edsbyn i Hälsingland.

– Det skulle verkligen vara jätteskönt att hitta någon att dela livet med, säger Erik i kvällens avsnitt innan programledaren Linda Lindorff anländer med den enorma brevskörden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Att Erik Ohlsson söker efter en livskamrat så tidigt i livet har en förklaring. När Erik var 19 år drabbades han av cancer. Att gå från ett fullt aktivt liv som alpin skidåkare till att en vecka senare få cellgiftsbehandling satte sina spår. Och det är också en anledning till varför Erik väljer att vara med i “Bonde Söker Fru”.

– Jag tror att det har mycket att göra med att jag var sjuk. Jag började tänka lite annorlunda än vad jag gjorde innan. Saker som man egentligen ska prioritera mer var jag lite blind för då. Som familj och kärleksliv och allt, säger Erik Ohlsson till Hänt.

Annons

Den unga bonden berättar att han innan sin sjukdom fokuserade främst på skidåkning och på arbetet på gården.

– Då fanns det kanske inte ens i tankarna att jag skulle träffa någon flickvän. Men sen när man väl hamnar i en sådan situation är det klart att man börjar tänka på livet i sig också. Man vill ju ha någon att dela livet med och man vill också lämna någonting efter sig när man blir gammal, säger Erik.

Som förebilder har han sina föräldrar som bor på nära håll. De gifte sig 1988 efter att ha varit tillsammans i sex år.

– Min mor och far blev tillsammans och gifte sig och skaffade barn och sen har det bara varit så. De har alltid levt ihop och inte funderat på att skilja sig eller något. Det är sån kärlek som jag vill ha också, säger Erik Ohlsson.

Här är deltagarna i årets “Bonde söker fru”

FOTO: Malin Bondesson, TV4

Annons