Magdalena Graafs avslöjande – därför ljög hon om hjärtoperationen

MAGDALENA GRAAF

Det var för drygt två år sedan som Magdalena Graaf genomgick en hjärtoperation.
I podcasten Fördomspodden berättar hon om när hon ljög om ingreppet.
– Vidrigt, säger hon.

Magdalena Graaf, 46, och systern Hannah Graaf, 43, hade tillsammans popduon Graaf som hade några stora hits – You got what I want och Love is not everything, you are – för att nämna några.

Dessutom kan hon även titulera sig som glamourmodell och författare.

Magdalena medverkade i Let's dance 2009 – men mitt under pågående säsong så drabbades hon av en hjärnblödning. Hon var mitt i karriären och hade fullt upp med sina barn när huvudvärken bara blev värre och värre. Läkaren gav henne först beskedet att hon hade en tumör, men det visade sig vara en hjärnblödning.

Fick beskedet att hon hade ett medfött hjärtfel

Tio år senare kom nästa ödesbesked för Magdalena. Hon fick då köras in akut efter att ha svimmat av alldeles för hög puls. Läkarna sa då att hon hade ett medfött elektriskt fel i hjärtat, något hon inte hade en aning om där och då.

Efter en uppskjuten operation med anledning av sjukdom fick hon äntligen genomgå det som skulle rädda hennes hjärta. Och operationen gick bra.

”Tack alla ni underbara medmänniskor som skickat hälsningar. Det betyder oerhört mycket. Trött, öm och lite ledsen på något märkligt sätt. Fast jag har så många underbara och fantastiska människor omkring mig (tack älskade vänner och lilla familj som lyfter mig, Ni vet vilka ni är)”, skrev hon efter operationen på sin blogg och fortsätter:

”Trots all kärlek så känner jag mig ensam och skyddslös, när man ligger här i en öppen nattsärk med knappar på ryggen och landstinget-trosor”.

Ljög om hjärtoperationen: ”Vidrigt att ljuga på det sättet”

En tid efter den lyckade operationen gästade Magdalena Fördomspodden som drivs av Emil Persson. I inledningen av podcasten säger Emil något som får Magdalena att avslöja en detalj kring operationen.

– Innan vi börjar, om du inte misstycker, jag skulle bara vilja ta upp en grej som hände för ett par veckor sedan när vi hade kontakt, säger Emil varpå Magdalena snabbt svarar:

– Jag ljög och sa att jag skulle göra en ny hjärtoperation.

Emil berättar då att han samma kväll hade sett att Aftonbladet hade rapporterat om att Magdalena hade gjort en ögonlocksoperation – och inte en till hjärtoperation.

– Men på riktigt, jag var och tog bort lite grejer och var på återbesök så det är inte helt lögn. Jag gjorde en stor hjärtoperation för två månader sedan, så jag var på återbesök för den, säger Magdalena i podden och fortsätter:

– Så jag hade det lilla kortet i bakhuvudet, så drog jag till med den. Jag skulle ta bort lite skinn på överlocken för jag ser så trött ut. Men ja det är vidrigt att ljuga på det sättet, förklarar hon.

FOTO: Nils Petter Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN