LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magdalena Graafs sorg över döda sonen Isak: ”Saknar honom så mycket”

19 dec, 2023 
MAGDALENA GRAAF, ISAK GRAAF
Det är snart tio år sedan Magdalena Graaf förlorade sin son Isak.
Nu berättar hon om den ofattbara sorgen – som blir extra påtaglig under juletid.
”Att duka julbordet och tvingas se den tomma stolen?”, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när...: Hemma hos Magdalena GraafBrand logo
Vad äter du när...: Hemma hos Magdalena Graaf

Magdalena Graaf, 48, var bara 18 år när hon blev mamma till sonen Isak Graaf. Men den 25 augusti 2014 kom beskedet. Isak hade fallit från sin balkong. Hans liv gick inte att rädda och han blev bara 19 år gammal.

Sedan dess har Magdalena varit öppen med den otroliga sorgen och vissa perioder är tuffare än andra.

”När min son dog. Det var kaos, döddjup…Jag ville själv dö. Jag valde livet och att kämpa, då jag har ett ansvar för/mot mina andra 4 barn. Jag kämpade inte bara med min familjs förlust. JAG var också tvungen att sörja ”offentligt”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Annons

Magdalena Graaf om sonen Isaks död

Vad som egentligen hände den där dagen i augusti, för snart tio år sedan, är än idag ett mysterium.

– Jag vet ju fortfarande än i dag inte vad som hände. Om han snubblade, om han satt på balkongräcket, om han föll, om han hoppade, vad som egentligen hände. Men mitt mammahjärta säger att det inte var planerat eller meningen att han skulle dö, har Magdalena tidigare sagt till Aftonbladet.

I ett nytt inlägg på Instagram berättar Magdalena Graaf nu om sorgen – som blir extra påtaglig såhär kring jul.

”Min älskade lilla pojke Isak.”, inleder hon inlägget och fortsätter:

”När Isak besöker mig i drömmarna, så är han ofta kvar i den här åldern. Jag har ”lärt mig” att när Isak hälsar på mig, och kollar läget. Så håller jag honom nära mig. Släpper inte taget. Jag kramar honom extra länge. Smeker hans huvud och panna. Följer hans ansiktslinjer med fingertoppen. Talar om för honom hur viktig och älskad han är. Möter hans blick. Tittar honom djupt i ögonen. Pussar honom och gosar in min näsa i huden på halsen under öronsnibben. Luktar på honom. Håller andan. Sparar honom i mina lungor. En lyckligare tid, Åren när bilden togs?”

Magdalena Graaf om sorgen: ”Gråtig nu”

Magdalena Graaf fortsätter berätta om sorgen och saknaden.

”En tid Isak själv älskade…? Blir så sentimental och gråtig nu. Saknar honom så mycket att hjärtat vill explodera. Han finns nära mig nu. Precis nu. Bakom alla dörrar, på min sängkant. I köket. Vill han säga mig något? Ska lyssna på Lancelot Hedman Graafs vackra låt Blomma som Lance skrivit till sin bror Isak och gråta lite. Att sakna någon, ordet ALDRIG, att mista ett barn man älskar mer än livet… Att duka julbordet och tvingas se den tomma stolen? Det smärtar så oerhört mycket, och är så mycket mer påtaglig i dessa tider. ALLTID såklart, men lite extra just idag.”, skriver hon och avslutar:

Annons

”Till alla er mammor och pappor som vet hur jag känner just nu. Ni vet. Ni drunknar precis som jag. Ni kippar efter luft, efter andan. Vi har våra VÄRDEFULLA och återkommande drömmar, alla minnen som ingen kan ta ifrån oss.. Och en dag någon annanstans, på andra sidan. Långt bort. När solen gått ner över detta liv, sänkt sitt mörker över våra tårtömda kroppar? Då kommer vi äntligen få känna våra små barn tryggt vaggande i våra famnar igen. Springa mot dem på en grönskande äng och aldrig mer skiljas åt”

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT, Instagram

Annons