Magdalena Graafs starka ord om saknaden efter sonen Isak Graaf

För snart sju år sedan gick Magdalena Graafs son Isak bort.
Nu berättar tv-profilen om den stora saknaden.
– Det gör ont när din stol är tom, skriver hon på Instagram.

Det var i slutet av augusti 2014 som Magdalena Graaf, 45, nåddes av det fruktansvärda beskedet att hennes son Isak gått bort. Isak var endast 19 år gammal när han omkom i en tragisk olycka.

Magdalena har varit öppen med att sonens sista tid i livet inte var enkel. I tv-serien Systrarna Graaf har hon berättat om sina tankar kring vad som egentligen hände den där kvällen.

– Jag vet ju fortfarande inte än idag vad som hände, om han snubblade, om han satt på balkongräcket, om han föll, om han hoppade… vad som egentligen hände. Men mitt mammahjärta säger att det inte var planerat eller meningen att han skulle dö.

LÄS MER: Phillipe tar avstånd från Bianca inför alla

Magdalena Graaf om sorgen

Magdalena kämpar än idag med sorgen och vissa dagar är tuffare än andra. Hon har tidigare berättat att hon har sparat ett par av Isaks använda skjortor i en hopknuten plastpåse – så hans lukt sitter kvar i kläderna.

”Inatt sov jag med hans skjortkrage på huvudkudden. Drömde om hur jag gosade in mig i hans nacke och smekte hans kind och mjuka vågiga hår. Drömmen var så OERHÖRT levande”, har Magdalena Graaf skrivit på sin blogg.

Isak Graaf är ständigt närvarande i Magdalenas tankar och hon skriver ofta och gärna om minnet av honom. Hon tolkar vissa händelser i livet som att sonen skickar hälsningar till henne från himlen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Viktiga uppmaningen till följarna

Det finns dagar och högtider som påminner lite extra om Isak. Alla hjärtans dag verkar vara en sådan tid för Magdalena Graaf. På Instagram skriver hon att hon hoppas att sonen har fått lite extra kärlek där han befinner sig.

”Du gick lite i förväg, håll en plats åt mig. Håll en plats åt oss. Jag är bara några steg efter dig in i evigheten. Så älskad och så saknad. Det gör ont när din stol är tom. Det gör ont när din röst här på jorden är borta”, skriver hon intill en bild på ett ljus och en ros.

Nu hoppas Madgalena att hennes livserfarenheter kan få följarna att uppskatta sina nära och kära lite extra.

”Älska innerligt, krama den du håller kär. Visa det, säg det! Ta ingenting för givet. Du kan aldrig få något ogjort. Aldrig vrida tillbaks klockan, eller frysa ögonblicket. Det du gör och säger kommer att eka i evigheten”, skriver tv-profilen.

I kommentarsfältet stöttas Magdalena Graaf av sina följare.

”Jag har varit med om dig. Jag kan aldrig förlora dig. Älskar och saknar Isak så smärtsamt mycket”, skriver systern Hannah Graaf.

”Så fint skrivet. Så sant och viktigt!”, hälsar en annan.

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graafs insikt efter hjärtoperationen

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graafs förändring efter ingreppet

FOTO: Viafree