madeleine ilmrud

Madeleine Ilmruds stora oro för dottern – efter tunga sjukdomsbeskedet

Madeleine Ilmruds stora oro för dottern – efter tunga sjukdomsbeskedet

Familjen Annorlunda-profilen Madeleine Ilmrud delar öppenhjärtigt med sig av livets upp och nedgångar.
Nu har Madeleine mötts av ett tungt sjukdomsbesked rörande dottern Livia.
– Det är fruktansvärt att hela tiden känna oro, skriver hon på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eden Alms tuffa sjukdomsbesked: “Knutar på stämbanden”
0:53

Efter reklamen: Eden Alms tuffa sjukdomsbesked: “Knutar på stämbanden”

(0:53)

Slå på ljud

Madeleine Illmrud slog igenom stort med sin familj i succéprogrammet Familjen annorlunda. Idag är Madeleine mamma till tolv barn och på Instagram delar hon med sig av familjens liv och upp och nedgångar.

Madeleine llmrud om tuffa tiden med sonen

Den senaste tiden har varit sjukdomsdrabbad för Madeleines familj. I slutet av förra året berättade Madeleine att hennes yngsta barn Amadeus varit sjuk sedan slutet av november.

”Sedan slutet av november har Amadeus varit sjuk. Vi har varit på vårdcentralen, jouren och barnakuten.”, skrev Madeleine Ilmrud på Instagram-story.

Hon uttryckte även sin hjälplöshet och berättade att sonen haft hög feber som har kommit och gått.

”Amadeus har haft hög feber. Sedan har den kommit och gått. När man trodde att det var bättre så blev det sämre. Vi har lämnat provet och Crp har varit förhöjt och man har även hittat bakterier i urinen flera gånger. Men ändå har vi inte fått hjälp.”

Läkarna på vårdcentralen skrev en remiss och de åkte in akut. Men väl på plats utreddes inte alla bakterier eller anledningen till varför de var där, enligt Madeleine.

” Fick förklara flera gånger varför vi var där. Det slutade med att vi åkte hem...”, avslutade hon sitt inlägg med.

Madeleine llmruds besked om dottern: ”En dag i taget”

Men det är inte bara Amadeus som tampats med svårigheter, även syskonen har under den senaste tiden drabbats av sjukdomar.

Nu kan Madeleine delat med sig av ett tungt besked rörande dottern Livia. Madeleine berättar att hon blivit sjuk i något som heter Immunologisk trombo­cytopeni (ITP). Som är en sällsynt autoimmun sjukdom som påverkar produktionen av blodplättar i kroppen.

”Blodplättar eller trombocyter är cellfragment i blodet som bildar klumpar som stoppar eller förhindrar blödning, dvs att de koagulerar blodet. Alla kan drabbas av sjukdomen, man kan få primär eller sekundär ITP beroende på om det finns andra bakomliggande sjukdomar. Men i Livias fall så tror man det är primär ITP efter en virusinfektion.”, skriver Madeleine på Instagram.

Dottern har enligt Madeleine haft blåmärken som kommit och gått under en längre period. Något som hon har reagerat på men tänkt att det berott på att dottern är så aktiv. Men förra veckan såg Madeleine att Livias kropp var full av blåmärken.

” Förra veckan såg jag att hela kroppen helt plötsligt blivit full av blåmärken och då förstod jag att något var riktigt fel. Jag ringde direkt till vårdcentralen och fick en tid samma dag. Jag har nog ALDRIG varit så rädd och nervös inför ett blodprov i hela mitt liv. Men hinner tänka många tankar. När vi dessutom fick ta om proverna för att verkligen vara säkra på resultatet så blev jag ännu mera orolig. Snabbt efter fick vi beskedet att vi skulle åka in akut direkt från vårdcentralen till sjukhuset. Vi fick information om att det var viktigt att Livia inte skulle få springa omkring, och att vi skulle bära henne. Hon hade svår ITP och skulle hon råka ramla och slå i magen eller huvudet så skulle det kunna resultera i allvarliga och livshotande skador. Bara en liten smäll mot huvudet kan i värsta fall blir en hjärnblödning.”

Madeleine uttrycker sin oro och rädsla över att hennes dotter ska slå sig eller få en blödning. Men finner ändå hopp i alla som har hört av sig och stöttat henne.

”Nu tar vi en dag i taget, med en massa provtagningar och så hoppas vi att Livia kan bli frisk från detta. På torsdag ska vi till onkologen i Linköping, håll tummarna för att det går bra”, avslutar hon inlägget med.

Hänt har sökt Madeleine llmrud för en kommentar.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN