Idol 2023 marknadsföring banner

Madeleine Valls chockbesked: "Bara en smäll från att inte vakna upp"

01 okt, 2015 
AvMagdalena Divina Khodr
Ett rutinbesök hos läkaren visade på minst två hjärnskador. Nu skriver boxaren Madeleine Vall själv om diagnosen och besvikelsen.
Annons

Kampsportsstjärnan Madeleine Vall, 28, tvingas lägga av. Fightern som har vunnit 5 SM-guld, 2 VM-brons och 2 EM-guld i thaiboxning bytte förra året sport till traditionell boxning, men nu är den karriären över.

“Du är bara en smäll från att inte vakna upp mer, meddelade läkaren efter en rutinkontroll”, skriver hon på sin blogg.

Madeleine som under två månader dragits med huvudvärk under träningarna ville bara försäkra sig om att hon var utom fara när hon gick till läkaren. Beskedet kom som ett slag under bältet.

“Tuffaste jävla beskedet jag skulle kunna få.”

madde
Boxaren Madeleine Vall som nu tvingas lägga av. Foto: SVT
Recept.se Nyhetsbrev

Läkarna kunde konstatera att hjärnan ådragit sig skador på två ställen.

“Så pass att jag aldrig mer får boxas, eller riskera att få någon form av smäll mot huvvet. Skulle jag få det kommer jag med allra största sannolikhet aldrig mer att vakna upp. Och om jag skulle göra det, är det i allra bästa fall som en grönsak. Jag vet uppriktigt sagt inte vad som är värst, att jag har hjärnskador och att jag är en enda smäll ifrån döden eller det faktum att jag aldrig mer kommer att få göra det jag älskar mest i hela världen”, skriver Madeleine.

Annons

Även om tillvaron just nu är mörk så har hon hopp om framtiden.

“Jag tror faktiskt att allt händer av en anledning. Att när en dörr stängs så öppnas en annan. Att jag säkert kan putta in all energi, målmedvetenhet, vilja i något annat och göra det riktigt bra. Att jag kan använda mig av erfarenheterna, att jag definitivt inte startar på noll. Jag har bara avslutat ett kapitel och nu har jag chans att påbörja ett helt nytt. Jag är bara inte där än. Jag har liksom inte svurit, lipat eller hatat klart än. Och jag tror att jag behöver få vara sån ett tag.”

Vid Madeleines sida finns fästmannen Daniel Beijner, känd från Salong Betong

salongbetong
Madeleine tillsammans med fästmannen Daniel Beijner och styvdottern Melody. Foto: Fredrik Hessman.

Men även om Madeleine aldrig mer kommer att strida i ringen är och förblir hon en fighter.

Andra läser också:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons