Zlatan Ibrahimovics hyllning till "The Mauler" efter förlusten: "Han är en mästare"

Det blev en tung förlust för den svenska UFC-stärnan "The Mauler". Men stödet från fansen och svenska kändisarna är fortsatt starkt.

Det var i september 2013 som svenska MMA-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson, 28, förlorade med ytterst små marginaler mot världsettan, amerikanen Jon ”Bones” Jones, 27. Sedan förlusten har han ivrigt väntat på en revansch.

– Jag är väldigt hungrig på det där bältet och jag vill ha det och jag kommer att ta det, sa Alexander efter förlusten i UFC:s presentationsvideo.

Inför den efterlängtade returmatchen väntade enbart ett hinder för svensken, amerikanen Anthony “Rumble ” Johanson, 30.

UFC FIGHT NIGHT INVÄGNING

Alexander “The Mauler” Gustafsson och motståndaren Anthony “Rumble” Johnson på invägningen inför söndagens UFC-match. Foto: TT/ Henrik Montgomery

Natten mot söndagen hölls den näst största UFC-galan i historien. Huvudmatchen mellan Alexander och Johanson lockade till sig en fullsatt Tele2 arena som även slog publikrekord för UFC i Europa.

Stämningen i arenan var magisk när Alexander tågade in till Zlatans tolkning av ”Du gamla du fria” inför 30 000 besökare. Men 2 minuter och 15 sekunder senare var framgångssagan över. Alexander, som varit favorit-tippad, förlorade i första ronden på teknisk knockout. Skakades av gråt fick han lämna MMA-buren och drömmen om titelbältet.

LÄS MER: Zlatans och Helenas nya lyxlägenhet i Paris – du kan aldrig gissa månadshyran

Motståndaren Anthony kände medlidande.

– Jag mår dåligt eftersom han gråter. Jag känner hans smärta. Alex hade ett mål, så jag tycker verkligen synd om honom att jag förstörde det, sa motståndaren i segerintervjun.

WEB_SPORT

Alexander fick motta flera sparkar och slag mot huvudet innan matchen avbröts och “Rumble” segrade med teknisk knockout. Foto: TT/ Jessica Gow

– Det var mycket smärta. Jag inte bara förlorade, jag förlorade inför 30.000 fans, sa Alexander med nedlåten stämma efter matchen. Men trots att besvikelsen var stor bland många har stödet varit enormt. Bland de kändisar på plats visade Mikael Persbrandt, 51, stöd från ringside genom våta ögon. Direkt efter matchen uppdaterade skådespelaren Mikael Spreitz, 50, “Kung för alltid”, intill ett hjärta på Instagram.

Kort därefter gjorde Zlatan ett uttalande till C More.

– En sak att förlora, en annan sak att vara förlorare. För mig är han en mästare. Han kommer tillbaka ännu starkare och han har hela Sverige bakom sig.

LÄS MER: Sugen på Zlatans sportkläder – då får du bege dig till Dressmann

Fotbollsstjärnan fortsatte att hylla svensken. Via appen “Zlatan Unplugged” skrev han:

– En sann mästare reser sig från en förlust vilket du kommer att göra och bli ännu bättre. Sverige står bakom dig och är stolta. Fortsätt jaga din dröm.

Drömmen om titeln är dock inte över för Alexander som förespås ha många bra år framför sig i UFC. Lyckas han vinna två eller tre match på raken får han en ny chans mot världsettan Jones och det efterlängtade titelbältet.

SENASTE NYTT!