Madeleine Ilmruds svar efter kritiken mot bilden: ”Korkade”

Madeleine Ilmrud om amning

Tidigare i veckan la influencern Kenza Zouiten Subosic upp en bild på Instagram där hon ammar sin son, Nikola. Bilden väckte starka känslor och snart hade en diskussion om amning tagit fart i sociala medier. Nu ger sig Familjen annorlunda-mamman Madeleine Ilmrud in i diskussionen och ger Kenza sitt stöd.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I kommentarerna till bilden har många uttryckt stöd för Kenza och menar att det är bra att hon visar amning öppet. Men bland de stöttande kommentarerna är det också många som kritiserar henne, vissa för att hon dels ammar offentligt och vissa för att hon lägger upp en amningsbild på Instagram.

Ja, att amma är naturligt, men alla vill inte och behöver inte se dina bröst. Att täcka dig kan inte vara så svårt“, skriver en person som provocerats av Kenzas bild.

Kenza har efter kritiken fått stöd av andra kända kvinnor, bland andra Natashja ”Lady Dahmer” Psomas Blomberg och Ensam mamma söker-profilen Elin Näslund.

Nu ger sig tv-mamman Madeleine Ilmrud, 37, in i debatten. Madeleine blev ett känt ansikte genom realityserien Familjen annorlunda. Den 26 juni födde hon sitt elfte barn, en liten dotter.

sin blogg ger hon sitt stöd till Kenza.

”Det här med att amma. Eller det här med att amma i offentliga miljöer, eller kanske lägga ut en bild på social media att man ammar. Alltså kom igen nu. Är detta verkligen något vi fortfarande måste diskutera ens?”, skriver Madeleine på bloggen.

Familjen annorlunda-profilens åsikt om amning

Madeleine Ilmrud skriver i inlägget om sin förvåning över att en bebis matstund kan uppröra människor, en reaktion hon tror beror på andra, bakomliggande orsaker samt okunskap.

”Att läsa alla kommentarer hos Kenzas är som att ta en resa tillbaka i tiden. I snart tjugotvå år har jag varit mamma och fortfarande är människor alltså så korkade och vet inte bättre. Det kan ju inte vara sant!?”, menar Madeleine som tror att många av kommentarerna skrivs för att väcka uppmärksamhet och provocera.

Därför tycker hon att det är bra att influencers fortsätter lägga upp amningsbilder, som Kenza gjort.

Och det vi inte ska glömma i allt detta är att det finns ett ansvar i allt man gör. Influensers man ser upp till eller personer man följer legitimerar åsikter och handlingar. Så därför tycker jag att vi ska amma mera och fortsätta visa upp det! Sen kan vi bara radera korkade människors kommentarer och åsikter”, skriver Madeleine Ilmrud och fortsätter:

Och till er som på riktigt tycker det känns obehagligt med offentligt ammade mammor – TITTA BORT! De är inte farliga! Oavsett om de sitter på torget och ammar, på tåget, eller någon annanstans så lovar jag att de inte kommer attackera er med bröstvårtorna!”

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT, Instagram