Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

TV3-mamman Elin Näslunds svar på tal efter kritiken: ”Hyckleri”

08 aug, 2019 
Lina Arvidsson
Elin Näslunds amningsbild
Häromdagen fick Kenza Zouiten Subosic stark kritik efter att ha lagt ut en amningsbild på Instagram. Nu träder Ensam mamma söker-profilen Elin Näslund fram till Kenzas försvar.
Annons
Ensam mamma söker-profilens stöd till Kenza efter kritikenBrand logo
Ensam mamma söker-profilens stöd till Kenza efter kritiken

Elin Näslund, 29, blev ett känt ansikte när hon deltog i årets säsong av Ensam mamma söker på TV3. Redan på pressträffen avslöjade Elin att hon var gravid, men det var inte förrän programmet slutat sändas på tv kunde hon berätta att pappan är kärleken Marcus Svanberg, 22.

I april föddes parets bebis som fått namnet Alve.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Redan i juni i år skrev Elin Näslund ett inlägg om amning på sitt Instagram-konto. Ensam mamma söker-profilen skrev då att hon ogillar att andra störs över hur och när kvinnor väljer att amma sina barn.

”Frukost ute, både för mig & Alve. Bland det bästa som finns! Ändå är det någonting som skaver lite i mig varje gång jag ammar ute eller offentligt, vilket tragiskt nog inte är konstigt alls. Det är ju inte speciellt förvånande att det ”tycks” någonting om en kvinnas kropp och hur den används överhuvudtaget. Men någonting som tyckandet definitivt gått överstyr med är amning”, skrev Elin Näslund i inlägget.

Annons

Häromdagen lade influencern Kenza Zouiten Subosic, 28, ut en bild på sig själv när hon ammar sonen Nikola. Bilden orsakade starka känslor och många av Kenzas följare lämnade upprörda kommentarer.

Jag vill inte se nån annans mammas patte i närbild/rakt i mitt face som är bombstor. Inte för fem öre. Det känns smaklöst och totalt onödigt att visa upp. Att amma sitt barn bör också vara något som är mer privat och något du gör med endast ditt barn och har er stund så”, skriver en person i en längre kommentar.

Elin Näslund stöd till Kenza Zouiten Subosic

I ett nytt Instagram-inlägg ger Elin Näslund stöd till Kenza Zouiten Subosic och menar att något är skevt över hur kvinnors kroppar sexualiseras.

Vi ser bröst överallt idag, i kataloger, på sociala medier, reklamer för underkläder och små bikinis. Oftast helt utan att en reflekterar kring det för att hela jävla samhället är så van att ”kvinnliga” bröst sexualiseras och därmed är det helt okej i den aspekten. Men när bröst används till exakt det syftet som de finns där för – att ge sitt barn mat, då ska kvinnor återigen anpassa sig efter omgivningens (och samhällets) förväntningar”, skriver Elin på Instagram.

Hon fortsätter:

Att säga att amning är ”äckligt”, oavsett när, var eller hur är därmed hyckleri och det är faktiskt Dig det är fel på!”

I kommentarsfältet får Elin Näslund stort stöd från sina följare.

Helt rätt! Fortsätt amma i det offentliga rummet!!!!” skriver en av hennes följare.

Amma var du vill när den lilla behöver mat”, skriver en annan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons