Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Elin Näslunds ord om amningen – 2 månader efter sonens födsel

17 jun, 2019 
Elin Näslund från Ensam mamma söker
I april föddes Ensam mamma söker-paret Elin Näslund och Marcus Svanbergs första gemensamma barn, Alve. I ett ärligt inlägg på Instagram skriver Elin om sina tankar kring amningen.
Annons
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”Brand logo
Ellinor kämpar på med amningen: ”Psykiskt svårt”

Elin Näslund, 29, träffade kärleken i Marcus Svanberg, 22, i  årets säsong av Ensam mamma söker på TV3. Redan på pressträffen avslöjade Elin Näslund att hon var gravid, men det var inte förrän programmet slutat sändas på tv som hon kunde berätta att det är just Marcus Svanberg som är pappan.

Parets första gemensamma barn föddes i april och strax därefter kunde Elin Näslund dela med sig av vilket namn de bestämt sig för att ge sonen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Tro det eller ej, men vi har äntligen valt ett namn till den här älskade lilla trollungen…. Så säg hej till våran Alve”, skrev hon på Instagram följt av ett hjärta.

Elin Näslunds ord om amningen

På Elin Näslunds Instagram-konto beskriver hon sig själv som en aktiv feminist och hon skriver ofta om jämställdhetsfrågor i sociala medier. I ett nytt inlägg berättar Ensam mamma söker-profilen om sina tankar kring amning.

Annons

Till inlägget har hon lagt upp en bild på sig själv när hon ammar utomhus och i texten fortsätter Elin berätta om sina tankar kring ämnet.

”Tänk att vi ser bröst överallt idag, i kataloger, på sociala medier, reklamer för underkläder och små bikinis. Oftast helt utan att en reflekterar kring det för att hela jävla samhället är så van att ”kvinnliga” bröst sexualiseras och därmed är det helt okej i den aspekten”, skriver Elin Näslund och fortsätter:.

”Men när bröst används till exakt det syftet som de finns där för – att ge sitt barn mat, nä då ska vi ammande allra helst anpassa oss efter omgivningens förväntningar”.

Nu hoppas Elin Näslund att det ska ske en förändring och att kvinnor ska unna amma offentligt utan att känna att det skaver.

”Är så jävla trött på hyckleriet och kommer aldrig stressleta en amningshörna för att upprätthålla någon sorts bekvämlighet för patriarkatet som även fortsättningsvis bara vill sexualisera kring användandet av brösten. Nog nu”.

FOTO: Viafree, Instagram

Annons