Madeleine Ilmruds ärliga ord om kroppen efter 11 förlossningar

Madelene Ilmrud om Familjen annorlunda

Stolt över nyfödda dottern och känner sig rikast i världen. Men när hon tänker på det har Madeleine Ilmrud från TV4:s Familjen annorlunda svårt att förstå att hon burit och fött 11 barn.

Madeleine Ilmrud, 37, blev ett känt ansikte när hon medverkade i tv-programmet Familjen annorlunda tillsammans med sin stora familj. Hon har sedan tidigare de tio barnen Mathilde-Isabelle, Emmylou, Tuva-Li, tvillingarna Charlie och Collin, Adam, Engla-Freja, William, Oliver, och Victor med maken Mikael Ilmrud, 40.

I början av februari delade Madeleine dessutom med sig av den glada nyheten om att familjen skulle få tillökning ännu en gång. Och den 26 juni juni kom den lilla dottern, hennes 11:e barn, äntligen till världen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

”Igår 23.25 föddes lillasyster i raketfart. Micke höll sig väldigt lugn hela vägen in till Linköping trots att jag kände att hon var på väg ut. När vi kom fram till sjukhuset var jag öppen 10 cm och krystvärkarna kom på en gång”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

För Hänt berättade hon en månad innan förlossningen att hon och maken ännu inte hade bestämt sig för vad dottern skulle heta:

– Nu tycker vi Leonore är fint, vi tycker Livia är fint, Belle är fint, Elise är fint. Vi har många namn, men inget vi bestämt oss för ännu.

Stolt, men kroppen behöver tid att läka

Trots att det gått drygt tre veckor sedan förlossningen har bebisen inte fått något namn ännu. Bara för några dagar sedan bad Madeleine sina bloggläsare om hjälp med att försöka bestämma vad barnet ska heta, men än så länge verkar hon inte ha något bestämt. Däremot har 11-barnsmamman gjort ett nytt blogginlägg där hon berättar om sin första promenad med nytillskottet i familjen:

”Första promenaden med barnvagnen. Det är något alldeles speciellt med det. Så härligt att få gå där med sin lilla bebis i vagnen. Man känner sig som världens rikaste och stoltaste. Den känslan är alltid densamma. Syskonen turades om att dra vagnen. Deras glädje riktigt lyste om dom.”

Hon fortsätter:

”Kan hända att jag kände mig lite väl pigg i tanken för mitt egna bästa när vi tog den här promenaden, Herregud säger jag bara! Varken kondition eller ork fanns för den långa promenaden. Dessutom så tänkte min positiva sida att ja(!) vi går och handlar lite kvällsmat också när vi ändå är ute och går. Hur tänkte jag där egentligen!?”

Madeleine kommer även in på hur hennes kropp har förändrats efter alla graviditeter:

”Jag är tydligen inte lika ”tuff” efter den här graviditeten och förlossningen. Eller så är det kanske att jag glömmer bort att jag är nyförlöst för att jag faktiskt mått så bra hela tiden? Mamma skäller lite på mig och säger ´Men Madeleine du har fått elva barn, det är väl inte konstigt om kroppen behöver tid att läka´. Ja just det, det är nog kanske så med ja. Lite galet när man sätter ord på det så, men jo tänkt att jag burit och fött elva barn.”

FOTO: TV4, privat