LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Madeleine Ilmruds rädsla inför förlossningen – efter tragiska händelsen: ”Svårt”

01 jul, 2022 
André Färnsveden
Bilder på Madeleine Ilmrud från hennes Instagram.
Familjen annorlunda-profilerna Madeleine och Mikael Ilmrud väntar barn igen.
Nu berättar Madeleine om rädslan och varför det det känns annorlunda den här gången.
Annons
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami NikolaBrand logo
Se kaoset under middagen hemma hos Familjen annorlunda-Sami Nikola

I succé-serien Familjen Annorlunda fick tittarna följa familjer med ganska ovanliga barnkonstellationer. Hela programidén gick ut på att se hur familjen hanterar vardagliga problem i en värld mer anpassad för mindre familjer.

En av familjerna som fick stor uppmärksamhet var Madeleine, 39, och Mikael Ilmrud, 43, som hade hela åtta barn när de medverkade år 2009. Men det stannade inte där för föräldrarna. Sedan programmet har de utökat familjen ytterligare tre gånger, och väntar nu alltså sitt tolfte barn!

Madeleine Ilmruds tuffa kamp med att bli gravid

Men resan till det tolfte barnet har inte varit lätt för Madeleine. Hon fick nämligen missfall i augusti förra året, och delade med sig av traumat på sin blogg.

Annons

Vi har förlorat våran bebis. Jag var gravid men hjärtat slutade slå. Jag har den senaste veckan upplevt det värsta jag någonsin varit med om. En smärta jag aldrig tidigare känt. Lika mycket fysiskt som psykiskt”, skriver hon.

Men paret gav inte upp och Madeleine blev gravid igen. Hon delade med sig av lyckobeskedet till sina följare på Instagram.

”Ännu ett litet mirakel”, skrev hon då följt av:

”Vi längtar lite extra till värmen och sommaren, och det beror på en liten hemlis som vi har hållit för oss själva ett tag. Känner mig tacksam som får bära ännu ett hjärta. Det finaste man kan bära.”

Höggravida Madeleine Ilmruds rädsla inför förlossningen

Det är inte lång tid nu innan det tolfte barnet ska födas. På sin blogg berättar tv-profilen att hon nu kan åka mot förlossningen. Och även om Madeleine har elva barn sedan tidigare berättar hon att det känns annorlunda den här gången.

Annons

”Jag passade på att tvätta upp lite av bebiskläder idag när det regnade, känns overkligt. Lite läskigt och helt underbart. Jag vet att många kanske tycker det låter konstigt när jag skriver så här. Det är ju inte mitt första barn och man kan tycka att jag borde ha rutin på det mesta. Det har jag väl också, men efter det som hände sist så har jag svårt att våga tro att det ska gå bra en gång till”, skriver Madeleine på sin blogg.

Hon fortsätter med att förklara hur förra årets missfall har påverkat henne.

”Hela den situationen och missfallet har nog blockerat mina känslor lite. Har man inte varit där så kanske man har svårt att förstå? Jag tar inget för givet, det har jag aldrig gjort men nu kanske den känslan är starkare än någonsin” skriver hon.

Vi önskar Madeleine ett lycka till med den nya bebisen!

FOTO: INSTAGRAM

Annons