11-barnsmamman Madeleine Ilmruds sorg efter dödsfallet i familjen

Madeleine Ilmrud

På sin blogg brukar Madeleine Ilmrud ofta skriva om livets med- och motgångar.
Nu berättar Familjen annorlunda-profilen om dagen hennes pappa gick bort och hur hon mår idag.
”Gick jag ut i trädgården och skrek det högsta jag kunde”, skriver hon.

11-barnsmamman Madeleine Ilmrud blev känd för svenska folket när hon tillsammans med maken Mikael Ilmrud medverkade i tv-programmet Familjen annorlunda på TV4 för över tio år sedan. Sedan dess har man kunnat följa henne och familjens liv på sociala medier där hon flitigt delar med sig av både med- och motgångar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Madeleine om pappans bortgång

För sjutton år sedan förlorade Madeleine sin pappa, och som förståeligt var det en dag kantad av djup sorg och smärta. På sin blogg skriver hon nu om känslorna efter det tragiska beskedet.

”Idag är det 17 år sedan jag förlorade min pappa. En dag jag aldrig kommer att glömma. Just den här dagen stannade jag hemma i Strandvillan nere i Småland. Jag hade varit hos honom på sjukhuset varenda dag och hälsat på, William var nyfödd och vi bodde under den här sista tiden av min pappas liv nere hos min mamma och pappa i deras villa, min pappas barndomshem. Den här dagen den 19 april 2004 så var det otroligt varmt, våren blev till sommar bara över en natt. Träden hade hunnit bli gröna och i rabatterna så hade det börjat blomma. Sjön bredvid Strandvillan glittrade när solen tittade fram, jag minns att jag stod i köksfönstret och beundrade hur magiskt vackert allt var den här dagen”, skriver hon.

LÄS MER: Ciara Zelmerlöws dolda hälsokamp

Men plötsligt skulle dagen få en betydligt sorgligare vändning. Efter att ha fått en dålig magkänsla ringde Madeleine Ilmrud sin mamma, för att någon minut senare mötas av beskedet att pappan hade somnat in.

”Efter det samtalet minns jag att jag försökte ringa mina bröder. Jag berättade att pappa dör nu. Sen gick jag ut i trädgården och skrek det högsta jag kunde”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Jag visste att den där dagen skulle komma, men jag ville inte acceptera det. Resten av den där dagen för 17 år sedan så satt vi ute, jag Victor och William. Jag kramade mina barn så hårt och ville aldrig släppa taget om dom. När jag såg mammas bil rulla upp på parkeringen och såg att min faster åkt med så var det definitivt. Nu är han borta.”

Vändningen efter djupa sorgen

Men med tiden läker oftast såren och så har det även varit för Madeleine.

”Förr var jag alltid lite ledsen när våren kom. Men även om just den här dagen alltid kommer att vara jobbig för mig eftersom jag vid så ung ålder förlorade min stora trygghet i livet så har jag idag ändå kunnat tänka mycket på allt och få en annan relation till sorg”, skriver Madeleine Ilmrud och fortsätter:

”Idag kan jag känna glädje när våren kommer och moder jord börjar vakna till liv igen. En underbar tid. Och min kärlek till blommor som också vuxit fram delar jag nu med min pappa. Så istället för att vara ledsen så är jag glad över att vi båda har blivit så kär i en blomma.”

LÄS OCKSÅ: Mia Parneviks lögn – efter försäljningen av lyxvillan

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistams besvikelse efter upptäckten med dottern Sindy Rahm

Senaste nytt