ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lyxfällan-Patrik om missförståndet – efter Patrick Grimlunds död

10 jan, 2023 
Patrick Grimlund och Lyxfällan-gänget
Patrick Grimlund har gått bort efter en bilolycka.
Nu berättar Lyxfällan-kollegan Patrik Wincent om hur han kommer minnas Patrick men även om hur han misstogs för att vara den som avlidit.
– Många som hade skrivit till mig och pratat med mig har trott att jag har avlidit men det har jag inte, jag lever, säger Patrik Wincent till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund död i trafikolyckaBrand logo
Lyxfällan-profilen Patrick Grimlund död i trafikolycka

Under måndagen nåddes vi av den tragiska nyheten att en känd programledare omkommit i en bilolycka. På tisdagen bekräftades det att det var Lyxfällan-programledaren Patrick Grimlund som nyheten handlade om.

Innan dödsfallet bekräftades skedde ett missförstånd. Det började snabbt spekuleras i sociala medier om att det var en Patrik från Lyxfällan som nyheten handlade om vilket ledde till att Patrik Wincent, 48, som även han lett programmet, fick motta en hel del oväntade samtal.

Patrik Wincent om missförståndet: ”Nej men jag lever, vad är detta?”

Under kvällen valde därför Patrik Wincent att gå ut med en uppdatering på sina sociala medier där han bekräftade att det inte var han som hade omkommit.

Annons

– Jag blev nedringd av vänner, släkt, barndomsvänner sen igår morse. I början fattade jag inte, vad är detta? Det var människor som hade en jätteobehaglig känsla då de fick reda på det här genom kommentarsfält och så där. Det stod Patrik från Lyxfällan, inget mer så då trodde de att det var jag. Så många ringde med gråten i halsen och jag bara: Nej men jag lever, vad är detta?, säger Patrik Wincent till Hänt.

– Det var otroligt tungt och ledsamt. Jag har ju själv varit med om en bilolycka i början på året och jag höll på att stryka med. Så för mig var det en så jäkla bisarr och konstig upplevelse att här kommer först Patrik från Lyxfällan i bilolycka och höll på att stryka med och sen nu en till Patrick från Lyxfällan men som inte klarar sig. Det blev så påtagligt och väldigt skakigt.

Så kommer Lyxfällan-kollegan Patrik Wincent minnas Patrick Grimlund

När Patrik Wincent sedan förstod att det var Patrick Grimlund som omkommit i olyckan kom alla känslor över honom.

Annons

– Jag fick inte möjligheten att träffa Grimlund eftersom jag ersatte honom men mina tankar och all min kärlek går till hans familj och nära i det här läget. Jag hade en liten dialog med Magnus (reds anm. Hedberg) också som har jobbat honom nära och han var otroligt chockad och det kändes otroligt overkligt för honom.

– Även om man inte träffats så är det ändå en kollega och samtidigt det här bisarra med att vi har samma förnamn och vi båda var med om de här bilolyckorna där den enda överlevde och den andra strök med. Det är så otroligt konstig situation.

Hur kommer du att minnas Patrick Grimlund?

– En otroligt begåvad kille av vad jag har förstått. Som hade väldigt många järn i elden och hans död är alldeles för tidig, säger Patrik Wincent.

FOTO: TT

Annons