LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Love island: Så gick det sen för deltagarna

04 apr, 2020 
Joni Nykänen
Deltagare från love island: Sandra Gaudin, Zabrina Pettersson, Agnes von Corswant och Karin Weinacht
Vad hände med största profilerna i Love island? Hänt har pratat med 11 deltagare!
✔︎ Drabbades av livskris: “En skräck”.
✔︎ Har flyttat ihop – efter kärlekslyckan i Love island: ”Magiskt”.
✔︎ Efter sveket i tv – så gick hon vidare.
✔︎ Kärlekskraschen – efter kampen med psykisk ohälsa.
Annons

De sökte kärleken i Love island i TV4. Här berättar elva deltagare om livet och relationerna i dag, långt efter att kamerorna slocknat.

Sandra Gaudin från Love island.
Sandra Gaudin.

✔︎ Sandra Gaudin drabbades av livskris: “En slags skräck”

Det uppstod ingen långvarig kärlek för Sandra Gaudin under säsong ett av Love island. Hon och Johan Lundin fick en andraplats i tävlingen och bröt upp strax därefter. En tid efter att ha medverkat i realitysåpan träffade Gaudin fitness-influencern Jesper Östberg. Paret hemlighöll relationen under flera månaders tid. I början av 2020 är de fortfarande ett par och har planer på att lämna Göteborg för Stockholm.

Vad har du för känslor när det gäller Love island idag?

– Jag får fortfarande frågor om jag är tillsammans med Johan. Det är underhållande att folk känner igen mig från det programmet ännu. Vissa tror att vi fortfarande är tillsammans trots att det blev en grej när vi gjorde slut. Men de har tydligen inte googlat. Jag raderar alla sådana kommentarer, säger hon och skrattar.

Annons

Hon förklarar att prestationsångesten präglar delar av hennes liv. Hon är inte nöjd med där hon är och känner att hon vill uppåt. Hennes ambition är att få en musikkarriär.

– Där är jag just nu. Jag hade en period då jag hade en dipp. Det här ytliga på sociala medier låg till stor del bakom det. Det blev tillslut bara en massa selfies på Instagram och inget vettigt. Så nu har jag valt att börja lägga ut musik där jag sjunger. Jag laddar upp när jag har något att säga och inte det här ytliga som handlar om att man ska titta på mig, säger hon.

Fick du en kris i livet?

– Det blev en kris. Det blev för mycket för mig. När man såg att siffrorna på Instagram började dala så blev det en slags skräck för jag kände att jag var tvungen att även ta tag i det. Någonstans förstod jag att jag måste hitta ett sätt som funkar för mig och som får mig att må bra av sociala medier. Istället för att gynna alla andra, säger hon.

Namn: Sandra Gaudin

Ålder: 22

Bor: Göteborg

Gör: Frisör och influencer

 

◼️◼️◼️

 

Agnes von Corswant och Niklas Lennström från Love island är inte längre tillsammans.
Agnes von Corswant och Niklas Lennström från Love island är inte längre tillsammans.

✔︎ Agnes von Corswant kämpar med psykisk ohälsa

Agnes von Corswant blev tillsammans med Niklas Lennström som hon träffade i säsong ett av Love island. Paret har nyligen valt att gå skilda vägar, men Lennström valde att lämna Agnes första gången redan efter tv-inspelningen.

Annons

– Vi fortsatte en liten stund efter att vi kom hem från Love island. Men sedan ångrade han sig och kände att han inte ville vara med mig. Vi sågs inte på 3-4 månader. Sedan började han höra av sig och vi träffades igen, säger hon.

De lyckades reparera relationen tillfälligt – men nyligen kom det alltså fram att paret trots allt till slut valt att gå skilda vägar. Idag bor både Lennström och von Corswant i Gävle, där han studerar design och hon lägger fokus på sina sociala medier-konton.

Agnes har varit öppen med att hon har en dubbeldiagnos, ptsd och emotionellt instabilt personlighetssyndrom (ofta kallat borderline personlighetssyndrom). Hon fick diagnosen för ungefär fem år sedan.

– Det är fortfarande väldigt upp och ner med mitt mående. Jag satt nyss här och bara grät. Nu låter jag glad. Mitt liv är verkligen upp och ner varje dag. Ena timmen är jag glad och nästa är jag ledsen. Det är tufft. Men man lär sig. Jag går i terapi, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag är intresserad av varför jag mår så här dåligt. Vad det beror på. Hur kan jag hjälpa andra genom att hitta mitt problem? Det försöker jag prata om i mina sociala medier-kanaler.

Har du kommit närmare några svar?

– Jag hade en bra uppväxt och mina föräldrar är fantastiska människor. Men när jag var fyra år skildes de och mamma lämnade pappa. Det var väldigt traumatiskt just för mig eftersom jag gjorde en tolkning att mamma lämnade mig. Min tanke var att om mamma skulle kunna lämna mig så skulle vem som helst kunna lämna mig. Att hon inte älskade mig och att jag inte är älskvärd. Även om det såklart inte är så, säger hon.

Hon konstaterar att dessa känslor har präglat henne under hela livet.

– Det har skapat en dålig självkänsla och en otrygghet. Det har gjort att jag är väldigt känslig och tror väldigt lite på mig själv och om mig själv. Jag tror inte att jag duger eller är värd att älskas, säger hon och fortsätter:

Annons

– Den tolkningen måste jag nu göra om. Det allra tuffaste jobbet är att bryta mönstret och starta ett nytt där jag förstår att jag är bra som jag är.

Mycket energi går till detta?

– Ja, väldigt mycket. Verkligen.

Hur ser du på framtiden?

– Jag är sugen på att plugga, men också att söka ett nytt tv-program eftersom jag tyckte det var skitkul. Att få en sådan publicitet som man får i tv leder till att man kan nå större grupper av människor. Och jag vet ju att det finns så många som mår dåligt. Jag kan också tänka mig att utbilda mig till livscoach.

Namn: Agnes von Corswant

Ålder: 24

Bor: Gävle

Gör: Influencer

 

◼️◼️◼️

 

Zabrina Pettersson från Love island
Zabrina Pettersson.

✔︎ Zabrina Pettersson har gått vidare efter sveket i tv

I Love island säsong två berättade Zabrina Pettersson att hon hade varit singel hela sitt liv. Hon hoppades hitta kärleken och det slog gnistor mellan henne och Patrik “Sommarputte” Carlvik. Zabrina menade att det var för första gången i livet som hon hade känslor för en kille. Hon kände sig sviken när Carlvik visade intresse för Jonna Jonsson. I samma veva valde Zabrina att lämna programmet.

Annons

I ett mejl till Hänt berättar Zabrina Pettersson att hon fokuserar mycket på träning och studier. Hon har börjat med meditation och försöker bli mer spirituell. Idag är hon singel.

– Jag träffar ingen just nu, och jag har inget behov av det. Inget seriöst i alla fall. Det viktigaste för mig i mitt liv är jag själv och jag trivs med att vara singel. Frihet är viktigt för mig. Jag gillar inte att känna mig fast vid någon. Jag tror att den rätta kommer att dyka upp senare i livet när universum har bestämt det. Så det är inget som jag stressar fram, skriver hon.

Efter Love island har hon och Patrik Carlvik träffats. Men hon förklarar att det inte finns någon relation där idag.

– Den delen av mitt liv är över och jag har gått vidare. Tjejer måste lära sig att man inte ska stanna hos någon som har behandlat en illa. Man kan absolut vara vänner, men det har jag inget behov av. Vi är alldeles för olika.

Annons

Framtidsplaner?

– Mina framtidsplaner är att bli klar med mina studier och flytta utomlands. Antingen England eller USA.

 

Namn: Zabrina Pettersson

Ålder: 23

Bor: Stockholm

Gör: Student

 

◼️◼️◼️

 

Victoria Eklund och Jacob Olsson
Victoria Eklund och Jacob Olsson.

Victoria Eklund: “Älskar honom mer än någonsin”

Victoria Eklund och Jacob Olsson vann den första säsongen av Love island. En tid efter segern flyttade paret ihop i Jacobs lägenhet i Stockholm.

– Första året ihop var allt fokus på kärleken och att köpa lägenhet. Fokus på jobb också. Det kan låta klyschigt, men “fler möjligheter finns i Stockholm” stämmer, skriver Eklund i ett mejl till Hänt.

Hon bodde tidigare i Alingsås. Nu jobbar hon med sina sociala medier-kanaler och ska starta ett eget aktiebolag. Att vara med i Love island förändrade stora delar av hennes liv. Hon blev kär, köpte sin första lägenhet och blev sambo.

Annons

– Detta på grund av att jag vågade göra något “utanför komfortzonen” – att våga hitta kärleken i tv, skriver hon.

Hur har relationen till Jacob utvecklats?

– Vår relation har blivit bättre och starkare med tiden. Att vara nykär är magiskt. Den dagen man bråkar om soppåsarna vet man att man är mer tillbakalutad. Jag älskar honom mer än någonsin. Vi är noga med att ha mobilfria stunder varje vecka. Vi pratar ibland om hur häftigt det är att vi kommer att kunna visa våra framtida barn hur vi träffades allra första gången. Jag vill leva resten av livet med Jacob, skriver hon i mejlet.

 

Namn: Victoria Eklund

Ålder: 24

Bor: Stockholm

Gör: Jobbar med sociala medier

 

◼️◼️◼️

 

Sofia Jenks och Simon Dannert från Love island
Sofia Jenks och Simon Dannert.

✔︎ Vinnarparet Sofia Jenks och Simon Dannert: “Kommit varandra närmare”

Studenten Sofia Jenks och personliga tränaren Simon Dannert vann den andra säsongen av Love island. Nu letar paret efter lägenhet i Lidingöområdet. Jenks bor i Karlstad och Dannert i Gislaved.

Annons

Sofia berättar i ett mejl till Hänt:

– Fokus i livet just nu är att kunna balansera mitt liv med Simon ihop med mina studier. Framtidsdrömmen är att få jobba inom pr, skriver hon och fortsätter:

– Tiden efter Love island har varit så sjukt rolig och intensiv. Vi har gjort en massa roliga resor, events och vi har fått lära känna varandra mer.

Även Simon berättar i ett mejl till Hänt att fokus har varit att lära känna varandra mer.

– Fokus just nu ligger på mina karriär som personlig tränare. Men jag försöker ägna så mycket tid som jag kan med Sofia. Vi har försökt att träffas varje vecka sedan vi kom hem, även om vi har tre timmars bilresa emellan oss, skriver Simon och fortsätter:

– Det har varit ett fartfyllt halvår. Men vi har kommit varandra närmare och är mer kära än någonsin.

Vinstpengen på en halv miljon ligger reserverad för ett framtida lägenhetsköp.

 

Namn: Sofia Jenks

Ålder: 24

Bor: Karlstad

Annons

Gör: Studerar

 

Namn: Simon Dannert

Ålder: 24

Bor: Gislaved

Gör: Personlig tränare

 

◼️◼️◼️

 

Karin Weinacht från Love island.
Karin Weinacht.

✔︎ Karin Weinacht träffade kärleken via Instagram

I Love island säsong ett hittade Karin Weinacht kärleken i Victor Leo Hemby och de landade på en fjärdeplats i finalen. Efter inspelningen fortsatte de att träffas och hade under en tid gemensamma planer. Men sedan kom uppbrottet.

Nu bor Karin Weinacht i Gävle där hon är sambo med fotbollsspelaren Leo Englund (Sandvikens IF).

– Vi träffades på Instagram, skriver hon i ett mejl.

Hon berättar att fokus i livet just nu är att vara tillsammans med sin sambo och den nya familjemedlemmen Yava som är en hund. Dessutom fortsätter hon att spela fotboll. I november 2019 blev det känt att hon skriver ett nytt kontrakt för Gefle IF. Till vardags arbetar hon med kundservice och skriver att livet leker just nu.

Annons

– Status: så kär man kan bli och lever sambolivet för första gången i mitt liv.

Efter Love island har livet präglats av att sova, äta, träna och jobba.

– Som det var innan, men nu med en riktigt karl i mitt liv, skriver hon.

Namn: Karin Weinacht

Ålder: 26

Bor: Gävle

Gör: Fotbollsspelare och jobbar på kundservice.

 

◼️◼️◼️

 

Johan Lundin från Love island
Johan Lundin.

✔︎ Johan Lundin trivs som singel: “Jobbet kommer först”

Johan Lundin och Sandra Gaudin slutade som tvåa i den första säsongen av Love island. Mycket tydde på att paret skulle fortsätta vara ett par efter tv-inspelningen. Men Johan Lundins känslor svalnade.

Numera är Johan Lundin singel och lägger stora delar av sin vakna tid åt att etablera ett nytt bolag inom sitt yrke. Han jobbar som målare i Göteborg.

Annons

– Jag är fortfarande singel, men dejtar lite. Det är mer positivt än negativt när man blir igenkänd från Love island. Det är roligt, säger han till Hänt.

Han startade sitt bolag i somras och har fokuserat mest på det sedan dess.

– Jag trivs med det och gillar att jobba. Så det är en fördel.

Trivs du med singellivet?

– Både och. Kommer det något så kör man. Men jobbet går faktiskt först just nu. Så att jag får en stabil grund. Samtidigt så kanske jag jobbar lite för mycket. Men jag har inga tider att passa eftersom jag är själv.

Framtidsplaner?

– Lägga mycket tid på jobbet och bygga upp något där.

Har du ambitioner att synas något mer i tv?

– Nej, men skulle jag synas i tv skulle jag vilja att det var ett inredningsprogram av något slag.

Namn: Johan Lundin

Ålder: 29

Bor: Göteborg

Gör: Målare

◼️◼️◼️

 

Jacqueline Karlsson från Love island
Jacqueline Karlsson.

✔︎ Jaqueline Karlsson: “Inte fokus på kärlek”

Jacqueline Karlssons vistelse i säsong 2 av Love island var över efter bara drygt en vecka. Då liksom nu arbetade hon på ATG:s it-avdelning. Hon har ännu inte hittat kärleken.

Annons

– Fokus ligger inte på kärlek just nu. Jag prioriterar jobb och vänner istället. Kärleken får komma när den kommer, säger hon.

Hon ångrar inte sin medverkan i Love island och konstaterar att det känns avlägset att ha varit med.

– Jag var inte där så vansinnigt länge heller. Man glömmer nästan bort det man upplevt.

Hon kan fortfarande bli igenkänd från programmet. Även om minnena inte längre är lika starka så träffar Jacqueline flera av de andra deltagarna.

– Särskilt de som bor i Stockholm.

 

Namn: Jacqueline Karlsson

Ålder: 27

Bor: Stockholm

Gör: Jobbar på it-avdelning.

 

◼️◼️◼️

 

Julia Thiberg från Love island.
Julia Thiberg.

✔︎ Julia Thiberg har träffat ny kärlek: “Han är svetsare”

Julia Thiberg kom in i programmet mot slutet av första säsongen. Där träffade hon Marcus Johansson. Men det utvecklades inte till en hållbar kärleksrelation efter programmet.

Annons

– Det har hänt mycket för mig sista året. Jag har flyttat till en större lägenhet, har en ny kärlek och har bytt jobb.

Kärleken har kommit in i ditt liv?

– Ja, vi träffades ute bland vänner. Det är en kille i Norrköping som jag har träffat sedan november 2019. Han snappade inte upp från början att jag hade varit med i Love island. Sedan förstod han det när han pratade med vänner, säger hon.

Hon berättar att han jobbar som svetsare och att de inte bor ihop.

Vad har du för känslor när det gäller Love island idag?

– Jag ångrar absolut inte min medverkan. Det var jättekul och en unik upplevelse. Inte många får vara med om det. All respons har varit bra. Jag har inte hört något dåligt efter och det känns skönt.

Julia berättar att hon fortsätter att hålla kontakten med Sandra Gaudin.

– Det var henne som jag var nära i huset också. I övrigt har vi andra kontakt via sociala medier på det mer ytliga sättet. Men Sandra har jag träffat på riktigt och hon har varit på besök.

Namn: Julia Thiberg

Ålder: 27

Bor: Norrköping

Gör: Butikschef på Hemmakväll

 

◼️◼️◼️

 

Mathias Guss och Sofie Karlstad från Love island.
Mathias Guss och Sofie Karlstad.

✔︎ Mathias Guss har flyttat ihop med kärleken

Mathias Guss och Sofie Karlstad hittade varandra under den första säsongen av Love island. Men den relationen levde inte vidare efter tv-programmet och Guss återvände hem till västmanländska Norberg utan att ha hittat kärleken.

Annons

En tid senare blev han tillsammans med influencern och youtubern Nicci Hernestig. De är fortfarande ett par och bor numera i Stockholm där Guss har lämnat jobbet som beteendeterapeut och studerar till polis.

– Jag har köpt lägenhet med min flickvän. Vid sidan av studierna jobbar jag med sociala medier. Jag har jobbat deltid inom räddningstjänsten så jobbet som polis går lite hand i hand med det. Det är att hjälpa människor fast i andra kategorier. Jag vill testa något nytt, säger han.

Han berättar att relationen känns stabil när de har en gemensam lägenhet och bor i staden där de vill bo. Dessutom brukar de samarbeta med material på sociala medier.

Mathias Guss känner sig för tillfället nöjd och klar med sina insatser i traditionell tv efter att ha medverkat i Love island och Gladiatorerna (2017).

Har du kontakt med Sofie Karlstad?

– Jag och Sofie är vänner och det känns jättebra. Hon är duktig med det hon gör (reds. anm. influencer) . Hon reser och gör det som hon vill. Det är jättekul. Verkligen.

Framtidsplaner?

– Hitta en större lägenhet och att börja satsa på boxning. I år tänkte jag börja tävla för AIK. Så får vi se vart det tar mig.

Har du kontakt med andra Love island-deltagare?

– Man har alltid lite kontakt. Det kommer att vara vänner för livet eftersom vi har bott ihop.

 

Namn: Mathias Guss

Ålder: 24

Bor: Stockholm

Gör: Polisstudent

Annons