Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Louise Hoffsten om kampen i Så mycket bättre

27 okt, 2018 
AvAgnethe Alm
Louise Hoffsten Så mycket bättre
Sjukdomen hindrade henne att tacka ja till flera tv-program. Men nu är en glad och stolt Louise Hoffsten aktuell i Så mycket bättre. Bland det jobbigaste, men roligaste hon varit med om, säger hon.
Annons

Med sina 30 år som artist har Louise Hoffsten, 53, levererat många hitlåtar, som under höstens andra avsnitt av Så mycket bättre tolkas av artistkollegor som Christer Sjögren, 68, Charlotte Perrelli, 44, och Eric Gadd, 53. Men valet att medverka i programmet har inte alltid varit en självklarhet.

Tidigare har hon tackat nej till tv-program som Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen och Så mycket bättre. Och en av orsakerna har varit programmens höga tempo, som inte har varit lätt att få ihop med livet som MS-sjuk. Nu har en stolt och glad Louise varit med i alla tre.

– De tio dagarna på Gotland så vi spelade in Så mycket bättre är helt klart bland de jobbigaste jag varit med om, men samtidigt bland det roligaste programmet jag medverkat i. Det var helt fantastiskt och är absolut inget jag ångrar, säger Louise Hoffsten till Året runt.

Annons

För att orka med den tuffa inspelningen var Louise tvungen att lyssna på sin kropp.

– Jag valde att inte vara med på alla aktiviteter utan vilade när jag kände att det behövdes, säger Louise.

MS-diagnosen fick Louise Hoffsten 1996. Då trodde hon att karriären var över. Men även om det än i dag är smärtsamt har Louise lärt sig att leva med sin obotliga sjukdom. I intervjun med Året runt berättar Louise att hon på senare tid mått bra och inte haft skov av sjukdomen på 2-3 år – den längsta perioden sedan hon drabbades.

Med åren har hon lärt sig att livet inte tar slut även om man drabbas av en allvarlig sjukdom. Nu vet hon vad hon behöver för att må bra, samtidigt som hon fått otroligt mycket bra hjälp av vården och de bromsmediciner som finns i dag.

Vid sin sida har hon maken Dan Bratt, 62, som Louise Hoffsten träffade 2002 på en gala i Malmö. Hon skulle sjunga och han var konferencier.

– Han är mitt stora stöd i livet och har hjälpt mig att ta mig igenom mycket jobbigt.

Paret gifte sig 2003 och samma år föddes deras son Adrian, som fyller 15 år i december.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Missa inte de senaste snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: Ibl, TV4

Annons