ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så mår Louise Hoffstens make Dan – efter cancerdiagnosen: “Man vet..”

13 feb, 2023 
Louise Hoffsten och Dan Bratt
För 30 år sedan fick sångerskan Louise Hoffsten diagnosen MS.
Tio år senare kom nästa bakslag – maken Dan Bratt hade drabbats av cancer.
Nu berättar hon i en intervju med Hänt hur han mår idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”Brand logo
Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”

Louise Hoffsten, 57, är en av våra mest folkkära sångerskor och för 35 år sedan släppte hon sitt första album. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och är idag lika aktuell som hon var då.

Men för 30 år sedan drabbades hon av nervsjukdomen MS och livet vändes upp och ner. Idag har hon accepterat det faktum att sjukdomen är obotlig och hon fokuserar istället på att inspirera andra till att man kan leva ett bra liv trots sjukdomen.

– Jag mår skitbra. Jag sitter i rullstol, jag kan gå också men det är vingligt. Jag har käpp och jag har rullstol. Det är jättebra hjälpmedel, säger Louise till Hänt.

Tio år efter att Louise fick diagnosen MS kom nästa dystra besked – hennes make Dan Bratt, 66, hade drabbats av cancer.

Annons

– Cancer. Ändtarmscancer. Metastas i levern. Jag kommer inte ihåg vilket år Dan fick det, men det var en riktigt jävla tuff tid, rent ut sagt, men vi har klarat av det, berättade Louise i en tidigare intervju med Hänt.

20 år efter cancerdiagnosen – så mår Dan Bratt idag

Det är nu många år sedan Dan fick sin cancerdiagnos och idag är han friskförklarad och mår bra. Men Louise berättar att man aldrig vet med cancer.

– Han är friskförklarad, ja. Men en gång cancer, man vet aldrig. Det här med cancern är ju så längesedan nu och han mår bra. Han är bra, vi är starka och lyckliga tillsammans. Saker och ting är bra, säger Louise och fortsätter:

– Vi är starka tillsammans och ett stöd för varandra. Jag är så glad för min familj. Det är kärlek.

Annons

I år firar Dan sin 67-årsdag men ännu jobbar han och ser sig inte riktigt ännu som en pensionär. Han läser in böcker i sin studio som han har i källaren.

– Dan läser in böcker, så han sitter i sin studio i källaren och läser.

Så träffades Louise och Dan – har en 19-årig son

Paret träffade varandra för över 20 år sedan i en foajé på en bluesgala. Dan fick genast upp ögonen för Louise, men hon var till en början inte intresserad. Men tillslut började ett intresse byggas upp och hon bjöd hem honom på en första dejt – och på den vägen är det.

– Jag bjöd hem honom, han kom med blommor. Jag hade lagat middag. Det var inte mer dramatiskt än så, faktiskt, har Louise tidigare berättat för Hänt.

Idag har de sonen Adrian, 19, tillsammans och Dan har även dottern Cornelia, 35, från en tidigare relation.

Sonen ägnar mycket av sin tid till sport och går andra året på ett motorcykelgymnasium.

– Adrian går på motorcykelgymnasium. Och så är han klätternörd. Han klättrar och klättrar. Han har fått smak för det här med att resa så han vill ut i världen och testa klättring. Så han har massa projekt på gång, berättar hon.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons