ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Louise Hoffsten om sjukdomen MS – så mår hon idag: “Jag har rullstol”

08 feb, 2023 
Louise Hoffsten
Louise Hoffsten har levt med sin MS-diagnos i 30 års tid.
Nu berättar hon hur hon mår idag.
– Jag sitter i rullstol, säger sångerskan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisa Lindström om relationen till Casper Janebrink: "Vi umgås inte"Brand logo
Elisa Lindström om relationen till Casper Janebrink: "Vi umgås inte"

Den folkkära sångerskan Louise Hoffsten, 57, fick diagnosen MS för 30 år sedan, en kronisk sjukdom som endast går att äta bromsmedicin för. Men sjukdomen är ingenting som stoppar henne för fem öre – snarare tvärtom.

I höstas fick hon ta emot Musikförläggarnas hederspris och glädjen och stoltheten var enorm!

– Jag gjorde det! Jag var helt paff! Den ceremonin var så rolig! Jag blev verkligen hyllad och det är jag grymt glad för! berättar Louise i en intervju med Hänt.

Så mår Louise idag – efter 30 år med sjukdomen MS

Sjukdomen MS är något som Louise lärt sig att acceptera och med hennes positivitet kring situationen försöker hon inspirera andra till att det är möjligt att leva ett rikt liv trots diagnosen.

Annons

Idag har hon svårt att gå och tar till hjälpmedel för att ta sig runt – rullstolen har blivit en riktig vän. Hon berättar att hon gått på en rullstolsskola men att det tar tid att lära sig.

– Jag mår skitbra. Jag sitter i rullstol, jag kan gå också men det är vingligt. Jag har käpp och jag har rullstol. Det är jättebra hjälpmedel, säger Louise och fortsätter:

– Det ger mig kraft också. Jag lär mig mycket längs vägen. Jag har gått på rullstolsskola, men jag är inte fullärd än, det tar tid så att säga! Men det är kul, det är inte deprimerande och tråkigt utan det är skitkul rent ut sagt. Jag vill ha roligt, så är det!

Louise Hoffsten avslöjar sitt stora projekt – vill släppa dokumentär

Louise har nyligen legat lite lågt på jobbfronten och avnjutit en semester i Thailand med familjen – men nu är det tillbaka till en vardag full med jobb.

Snart kommer hon att släppa sin egen öl tillsammans med sin bror Lars Hoffsten och i samband med detta kommer hon att uppträda på Linköpings bryggeri – ett event med konst, musik och öl.

Annons

Dessutom håller hon på med en undersökning som ska resultera i en dokumentär där hon besöker platser runt om i världen för att se hur handikappanpassade de är.

– Jag gör också lite undersökningar, det kommer bli en dokumentär. Där testar jag vilka städer och platser i världen som är mest rullstols-och handikappvänliga. Det kommer jag göra, men det tar lite tid, men den kommer. Det är helt hopplöst ibland när man kommer till städer.

– Jag lever ju med sjukdomen, jag blir ju aldrig frisk. Den är ju kronisk. Men jag har hjälpmedel och det är det jag vill visa i den här dokumentären, och det här med att resa.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

Annons