LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Louise Hoffstens liv i rullstol: Har pratat om äldreboende

05 mar, 2024 
Det är snart 30 år sedan Louise Hoffsten diagnostiserades med MS och nu för tiden sitter hon i rullstol.
Nu berättar hon om den glada nyheten; hon kommer aldrig behöva flytta in på ett äldreboende!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”Brand logo
Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”

Louise Hoffsten, 58, slog igenom med dunder och brak för 30 år sedan med albumet Rhythm and blonde och hela svenska folket gick runt och trallade på Let the best man win.

Men i samma veva diagnostiserades med MS och sedan dess har hon levt med sjukdomen. När Hänt når henne är det en bra dag och humöret är på topp.

– Ja, men det klart man är väldigt känslig nu och efter pandemin är det ju väldigt lätt att dra på sig skit. Men det klart att man måste ju alltid vara försiktig med baciller, men det funkar bra. Det funkar väldigt bra.

Vad är status nu när det gäller MS?

– Jo jag har börjat med ny medicin och det känns jättebra just nu. Allt det där funkar väldigt bra måste jag säga. Jag var tvungen att börja med en ny medicin för att den förra inte var tillräckligt bra för mig då. Men det är så, man får prova sig fram liksom. Men det har funkat bra, jag är jätteglad att jag kan fortsätta turnera, spela, leva och allt.

Annons

Louise Hoffstens kärlekslycka med Dan Bratt

Sedan 20 år tillbaka är hon tillsammans med maken Dan Bratt, 67, och även för honom har det varit tufft. Tio år efter att Louise fick diagnosen MS kom nästa dystra besked – Dan hade drabbats av cancer.

Nu är han friskförklarad sedan lång tid tillbaka och Louise och Dan är lyckligare än någonsin.

– Ja det är jättebra. Det funkar jättebra mellan oss, vi är ett bra team måste jag säga. Dan läser ju in böcker just nu, så det var längesen han spelade på teatern för han har problem med hörsel och dylikt. Han älskar det och han läser ju väldigt mycket själv och då är det ju bra att få läsa in böcker också.

Som tur är har Louise och Dan hjälpmedel.

Därför behöver inte Louise Hoffsten flytta till äldreboende

Sedan en tid tillbaka har Louise fått sitta i rullstol och det är ett hjälpmedel som hon är väldigt glad och tacksam över.

Nu kan hon berätta att de även fått andra hjälpmedel för att allt i hemmet ska rulla på och för att de inte ska behöva flytta till något äldreboende.

Annons

– Vet du, vi har pratat om det och vi har fått hjälp genom en fantastisk organisation som heter Bohemma. De hjälper till att anpassa hemmet så att man kan just bo hemma, bo kvar hemma. Så vi är inte tvungna att flytta. Så det här är ju ett stort jobb som har tagit mycket tid och engagemang, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Men det är fantastiskt att det här bolaget Bohemma finns.

Bohemma har redan börjat hjälpa till i deras hem. Bland annat har Louise fått en hiss så att hon kan ta sig uppför trapporna i hemmet.

– Så nu har jag fått hjälp, jag har fått en hiss så att jag kommer upp till övervåningen till exempel. Det är bra för det finns dagar då jag inte kan gå liksom och i och med att vi har trappor och sådär så kan jag åka hissen där. Vi har anpassat hemmet till oss och det funkar faktiskt väldigt bra, säger hon och fortsätter:

– Vi är grymt tacksamma för vi vill inte flytta. Vi trivs bra där vi bor, vi har ett underbart hem, det är fantastiskt och vi vill stanna här.

WAHLGRENS VÄRLD
Louise har fått en likadan hiss som Pernilla Wahlgren.FOTO: DISCOVERY+

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Jari Kantola/TT

Annons