LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engbergs sorgliga uppbrott – ingen förstår: ”Helt annan stämning”

28 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Lotta Engberg i Lotta på Liseberg, håller micken vid munnen och håller upp en hand som ser ut som att hon vill säga stopp. Till höger är en bild på Lotta och Mikael "Soldoktorn" Sandström.
För första gången på 20 år ser vi inte Lotta Engberg leda Lotta på Liseberg i sommar.
Hon valde att säga upp sig – men nu vädjar folket att hon ska komma tillbaka.
”Känns inte som en riktig sommar”, skriver en person på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Sångerskan och programledaren Lotta Engberg, 61, har synts i tv-rutan i många år. Bland annat har vi sett henne som programledare för Melodifestivalen och Bingolotto, och självklart också tittarfavoriten Lotta på Liseberg.

Allsången i Göteborg har varit stående varje sommar sen 2004, men i oktober förra året bekräftades det att det är slutsjunget för Lotta Engberg.

Och det är är något som tar hårt på många.

Saknaden efter Lotta på Liseberg

I ett inlägg på Instagram av Lotta Engberg själv syns hon sitta på en klippa med ett gäng plankor och en burk målarfärg.

I år sätter vi färg på sommarstugan. Inte på Liseberg”, skriver hon till bilden.

Och följarna är inte blyga med att uttrycka sina känslor. Av de dryga hundra kommentarerna handlar en majoritet om hur mycket de kommer sakna att se Lotta i tv-rutan i sommar.

Saknar Lotta På Liseberg så mycket. Det är en helt annan stämning på Liseberg än på Skansen. Båda är fantastiska. Men publiken på Liseberg har alltid varit mer spontan och glädjefylld.”, lyder en kommentar.

Annons

Hoppas du kommer tillbaka. Ingen sommar utan Lotta på Liseberg.”, skriver en annan person.

Saknar bästa sommarprogrammet - Lotta på Liseberg vilken otrolig glädje det var varje sommar. Känns inte som en riktig sommar i år. Längtar till augusti då du äntligen är tillbaka i BingoLotto”, kommenterar en tredje.

Lotta Engbergs uppbrott från Liseberg – Mikael inblandad

Att sluta med allsången var inget lätt beslut att ta. Uppbrottet beskriver hon själv som något av det svåraste hon gjort.

Nu ska Lotta vara ledig och spendera sommaren med sina barnbarn, men även hennes kärlek Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, var en bidragande faktor till beslutet.

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck, har hon tidigare sagt i en intervju med Hemmets Journal.

FOTO: TT

Annons