LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engberg vill inte fortsätta – talar ut om plötsliga uppbrottet

25 jun, 2024 
Efter 20 år bestämde sig Lotta Engberg för att sluta med Lotta på Liseberg.
Nu berättar tv-profilen om uppbrottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”Brand logo
Pernilla Wahlgrens chock – här får hon veta att Lotta på Liseberg läggs ner: ”Mitt fel?”

Folkkära Lotta Engberg, 61, har hållit svenskarna sällskap i tv-rutan i många år. Bland annat har vi sett henne som programledare för Melodifestivalen och Bingolotto, för att inte glömma tittarfavoriten Lotta på Liseberg. Allsången i Göteborg har ju faktiskt varit stående varje sommar enda sedan 2004.

Efter 20 år bestämde sig programledaren för att sluta med alla sommarjobb för att istället få vara ledig, ihop kärleken Mikael ”Soldoktorn” Sandström och barnbarnen.

Lotta Engberg om uppbrottet: ”Svåraste jag gjort”

Men det var inget lätt beslut för Lotta att ta. Uppbrottet beskriver hon själv som något av det svåraste hon gjort.

Annons

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, sa Lotta då och fortsatte:

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden.

Lotta Engbergs sommarplaner med barnbarnen

Lotta har sommarjobbat varje sommarlov de senaste 48 åren, varav 40 som artist med spelningar och turnéer under sommarmånaderna.

– Jag tycker faktiskt att det känns skönt att stanna upp. Det är min första sommar sedan jag var 13 år som jag inte jobbar. Det kommer finnas mer tid att njuta och ta emot alla nära och kära som vi har, Mikael och jag, har Lotta sagt till TT.

Nu ser tv-profilen fram emot de varma sommarmånaderna som hon ska spendera ihop med barnbarnen. De har redan gjort upp en hel del planer!

– Jag vill göra allt med dem och kunna ta emot dem så att de kan gå på seglarskola, spela golf och fiska krabbor, berättar hon för Expressen.

FOTO: TV4Play / Karin Törnblom/TT

Annons